Amrani ei ole politseile tundmatu. 29-aastane mees on juba 58 kuuks vangi mõistetud. Tema juurest leiti kümneid tulirelvi ja ligi 2800 kanepitaime, vahendab De Volkskrant.

Ründaja loopis pealtnägijate teatel granaate ja tulistas Liège'i Saint-Lambert'i väljakul bussi oodanud inimeste pihta.

Väljakul, kust sõidab päeva jooksul läbi 1800 bussi, on üks Belgia suuremaid jõuluturge.

Amrani ohvritest sai 15-aastane nooruk surma kohapeal, 17-aastane nooruk ja 75-aastane naine surid haiglas. Mitmete haavatasaanute seisund on raske. Nende hulgas on ajalehe Le Soir teatel ka kaheaastane tüdruk, kes haiglas oma elu eest võitleb.

Ründaja kasutas thunderflash tüüpi lõhkeainet ja Kalašnikovi automaati. Rünnakus hävis kolm või neli bussiootepaviljoni.

Mitmete Belgia meediaväljaannete teatel on rünnak ilmselt seotud põgenemiskatse organiseerimisega Liège'i kohtumajast. Spekuleeritakse ka, et tegemist võis olla Pakistani perekonna auasjade lahendamisega.

Intsident leidis aset kella poole ühe ajal päeval kohaliku aja järgi.

"Me seisime bussipeatuses ja nägime, kuidas üks isik granaate loopis. Tulistati samuti. Me nägime erinevaid haavu. Rohkem me ei näinud, sest põgenesime kohe," ütles pealtnägija Flandria telekanali VRT uudistesaatele.

"Raske on sündmuskohale ligi pääseda. Kõik on väga kaootiline. On vähemalt kaks kahtlusalust, neist üks surnud. Üks tegija peaks veel ringi liikuma," rääkis VRT ajakirjanik.

"Me nägime kedagi käsigranaati viskamas. Me läksime kohtumajja sisse ja seal tulistati. Me nägime kohtumajas kümneid haavatuid. Me nägime ainult ühte tegijat ja jooksime siis elu eest," ütles teine pealtnägija VRT-le.