Küsitlusest, mille tellis uudisteagentuur Reuters ja viis läbi uuringufirma Ipsosi, tuli välja, et inimeste suhtumine sissesõidukeeldu sõltus suuresti nende erakondlikust eelistusest.

Vabariiklasest riigipea kehtestatud keeldu toetas pelgalt 23% demokraatidest, 70% oli vastu, samal ajal kui vabariiklastest oli sellega päri enam kui 80% vastanutest, 10% oli vastu.

49% ameeriklasi oli kokkuvõttes sissesõidukeelu poolt, 41% selle vastu ja 10% jättis oma arvamuse avaldamata. Ühtlasi, leidis 31% vastanutest, et see suurendab nende turvatunnet, 26% aga, et vähendab seda.

Trump keelas reedel turistide saabumise Ameerika Ühendriikidesse seitsmest riigist, öeldes, et tema administratsioon vajab aega, et töötada välja rangem julgeolekukontroll põgenike, immigrantide ja turistide suhtes suurema ohutasemega riikidest.

Vastuoluline korraldus hakkas kehtima allkirjastamise hetkest ning selle kohaselt ei ole võimalik Ameerika Ühendriikidesse määramata ajani siseneda Süüria ja ajutiselt Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani ja Jeemeni passi omanikel.