Õnnetus toimus laupäeva öösel, kui firma Stena Line M/S laev Stena Jutlandica, mis oli teel Taanist Frederikshavn`ist Göteborgi, põrkas kokku teise alusega, vahendab Aftonbladet.

Piirivalve operatiivjuht Kalle Isaksson kinnitas juhtumit kella 02:45 ajal.

"Me saame kinnitada, et on toimunud kokkupõrge reisijatelaevaga ning alusega, mis paistab olevat tanker, kuid rohkem infot seni veel pole," rääkis Isaksson öösel lehele.

Pärast kokkupõrget võtsid mitmed reisijad väljaandega ühendust ja teatasid, et nende teada tuleb laeva ka vett sisse.

"Meile tuleb vett sisse, aga on öeldud, et jätkame teekonda Göteborgi," rääkis üks reisija. Teine reisija lisas, et paljud magasid, kui intsident juhtus.

"Kui inimesed ärkasid kokkupõrke peale üles, siis läks olukord ärevaks. Osad lapsed hakkasid nutma ning läks tublisti aega, enne kui tuli teade, et oleme teise alusega kokku põrganud," rääkis kolmas reisija.

Pärast kella kolme sai aga laev aga Göteborgi õnnelikult dokki.

"Auk on väga suur. Mitu meetrit lai," kirjeldas üks pealtnägija.

Laevafirma kommunikatsioonijuht Jesper Waltersson ütles lehele, et Stena Jutlandicale sõideti Vinga saare lähedal otsa ja selle kere sai kannatada. Parvlaev võttis firma esindaja sõnul vett sisse, ent see sai teekonda jätkata. Samuti polnud reisijatele ohtu, kinnitas Waltersson.

Kuna on puhkuste aeg, siis oli laev põhimõtteliselt inimesi täis. Parvlaeval oli 536 reisijat.

Vigastada saanud tanker jäi aga Vingasse. "Uurimine on käimas ja me ei saa rohkem kommentaare anda. Kohe, kui läheb valgeks, saame saata välja meeskonna, kes asja lähemalt uurib ja vaatab, kas midagi vette ka lekkinud on. Tankeril oli lastiks bensiin," rääkis John Månsson, piirivalve ohvitser Rootsi meediale.

Hommikuks oli laev viidud sadamas teise kohta, et teha ruumi teistele laevadele. Laevafirma esindaja sõnul hakatakse nüüd vaatama, kuidas alus korda teha ning kahjusid hindama. Samuti tuleb leida osadele reisijatele ka uus viis edasisõiduks, kuna paljud neist soovisid sõita Taani tagasi  ja on seetõttu nüüd ajakavast maas.