Riigipea poeg tunnistas, et politsei ja armee on teinud vigu, kuid kinnitas, et hukkunute arv on palju väiksem kui väidetakse, teatab BBC News.

Sayf al-Islami sõnul püüavad opositsioon ja välisjõud muuta Liibüa mitmeks väikeriigiks. Kui see õnnestuks, kaoksid välisinvesteeringud ja elatustase langeks drastiliselt, hoiatas Sayf al-Islam.

Gaddafi poeg kritiseeris ka välismeediat, mis tema sõnul liialdab Liibüa vägivallast teatades.

Varem oli kinnitamata andmetel teatatud, et kolonel Gaddafi on Liibüast põgenenud, kuid poja sõnul jääb ta kodumaale lahingut juhtima.

Pühapäeva õhtul oli pealinnas Tripolis kuulda tihedat tulistamist ning pealtnägijad rääkisid, et meeleavaldajate vastu kasutati pisargaasi ja lahingumoona. Väidetavalt kasutati meeleavaldajate vastu Aafrika palgasõdureid, nagu seda tehti ka Benghazis.

Tõepärase informatsiooni saamine Liibüast on raskendatud, sest valitsus on blokeerinud interneti ja muu side. Usutavate teadete kohaselt põletati Tripolis maha politseijaoskond ning tuli pandi otsa ka valitseva partei peakorterile.

Riigi suuruselt teine linn Benghazi on suures osas meeleavaldajate kontrolli all pärast neli päeva kestnud rahutusi. Kinnitamata andmetel on sealne armeekindral läinud üle opositsiooni poolele.

Linna haiglatel on raskusi ohvritele abi osutamisel. Ühe arsti sõnul saabus ainuüksi pühapäeva pärastlõunal 50 surnukeha.

Sayf al-Islam nimetas meeleavaldajaid joodikuteks ja kõrilõikajateks ja teatas, et Liibüa ei ole Tuneesia ega Egiptus. Ta hoiatas, et kui Liibüas algaks kodusõda, tuleks leinata sadu ja tuhandeid ohvreid ning Liibüa langeks tagasi koloniaalvõimu alla.

Kolonel Gaddafi on Araabiamaailma staažikaim riigijuht, kes on naftarikast Liibüat valitsenud alates 1969. aasta riigipöördest.