Väidetavalt anti dokument üle Gaddafi kolmele sugulasele, kellest üks tapeti, teine vahistati ning kolmandal õnnestus Surtist põgeneda, teatab BBC News.

Viimases tahteavalduses on öeldud järgmist:

„See on minu tahtmine. Mina, Muammar bin Mohammad bin Abdussalam bin Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al-Fuhsi Gaddafi vannun, et ei ole teist jumalat peale Allahi ja Muhamed on tema prohvet, rahu olgu temaga. Ma tõotan, et suren moslemina.

Kui mind peaks tapetama, tahan ma, et mind maetaks moslemi rituaalide järgi, riietes, mida ma kandsin oma surma hetkel ja minu keha pesemata Surti surnuaiale minu perekonna ja sugulaste kõrvale.

Ma tahan, et mu perekonda, eriti naisi ja lapsi koheldaks pärast minu surma hästi. Liibüa rahvas peab kaitsma oma identiteeti, saavutusi, ajalugu ning esivanemate ja kangelaste austusväärset mainet. Liibüa rahvas ei tohi lahti öelda vabade ja parimate inimeste ohverdustest.

Ma kutsun oma toetajaid üles jätkama vastupanu ning võitlema igasuguse Liibüa-vastase välisagressoriga täna, homme ja alati.

Teadku maailma vabad inimesed, et me oleksime võinud kaubelda ja müüa oma ürituse maha isikliku julgeoleku ja stabiilse elu vastu. Me saime selleks palju pakkumisi, aga me valisime eesliinil olemise kohustuse ja au märgiks.

Isegi kui me ei võida kohe, anname me õppetunni tulevastele põlvkondadele selle kohta, et otsus kaitsta oma rahvast on au ja selle maha müümine on suurim reetmine, mida ajalugu mäletab igavesti, vaatamata teiste püüetele teile vastupidist väita.“