Nad mõlemad on kohtumise eel avaldanud korduvalt soovi suhteid parandada pärast erimeelsusi seoses Ukraina ja Süüria sõja ning Venemaa mõjutustegevusega USA presidendivalimiste ajal, vahendab uudistekanal BBC.

Trump rõhutas eile, et Venemaa peab lõpetama Ukraina õõnestamise ja koostöö vaenulike riikidega. „Kutsume Venemaad üles lõpetama destabiliseeriv tegevus Ukrainas ja mujal, lõpetama vaenulike riikide nagu Süüria ja Iraani toetamine, ning ühinema vastutustundlike riikidega meie võitluses ühiste vaenlaste vastu ja tsivilisatsiooni kaitseks,” ütles ta.

Vene meedia teatel toimub kohtumine Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 17 ja kestab pool tundi.

Vene presidendi abi Juri Ušakovi sõnul eeldab Venemaa, et juttu tuleb piirkondlike kriiside lahendamisest, eelkõige Süüria ja Ukraina sõjast, samuti terrorismivastasest võitlusest. Ühtlasi huvitab venelasi, kas Trumpi administratsioon on valmis sanktsioonidest loobuma.

Ameerika Ühendriikide riikliku julgeoleku nõunik H. R. McMaster tunnistas samal ajal nädala eest, et „konkreetset päevakorda ei ole“ ja „räägitakse sellest, millest president peaks rääkida tahtma.”