„Luureinformatsiooni kogumine Venemaa relvajõudude uute väeosade dislotseerumise ja korralduse kohta Krimmi territooriumil, objektide valik diversioonide toimepanemiseks, luureinformatsiooni ja -andmete kogumine sõjaväe allüksuste koosseisu, dislotseerumise, organisatsioonilis-koosseisulise struktuuri kohta Krimmi territooriumil,“ ütles Štõblikov vastuseks küsimusele, millised olid diversioonigrupi ülesanded, teatas FSB Interfaxi vahendusel.

FSB teatel lisas Štõblikov, et eraldi ülesanne oli informatsiooni saamine Venemaa relvajõudude õppuste eesmärkide ja etappide kohta Krimmis.

Veel teatab FSB, et Štõblikov töötas legendi järgi Venemaa kaitseministeeriumi tsiviilametnikuna ning kuni Krimmi annekteerimiseni Venemaa koosseisu seisnes tema legend selles, et ta töötas ajakirjanikuna keskuses Novos.

FSB väitel ütles Štõblikov ülekuulamisel, et on Ukraina kaitseministeeriumi sõjaväelane alates 1992. aastast.

Et Štõblikov on Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse kaadrisõjaväelane, ütles FSB teatel ülekuulamisel teine grupi liige Oleksi Bessarabov.

„Pärast sõjakooli lõpetamist läbis teenistuse Ukraina mereväe mereluurekeskuse informatsiooni- ja analüüsiosakonna referendi ja vanemreferendi ülesannetes Odessas. Pärast seda oli Ukraina mereväe eriluureosakonna ohvitser,“ tsiteerib FSB Bessarabovit.

FSB teatel vahistati väidetavad Ukraina diversandid 9. novembril. FSB väitel võeti neilt ära suure võimsusega lõhkeseadeldised, relvad ja laskemoon, erisidevahendid ning diversiooniobjektide kaardid ja skeemid.