Tõsiseid avaliku korra rikkumisi esile kutsuvaid üleskutseid meeleavaldustele sotsiaalmeedias peaks Díazi arvates karistama samal viisil kui kriminaalsesse organisatsiooni kuulumist. Hispaanias tehtud ettepanek võib viia selleni, et inimesi hakatakse sotsiaalmeedias protestiüleskutsete tegemise eestkuni kaheks aastaks vangi panema, vahendab De Volkskrant.

Hispaanias on olnud viimasel ajal rahutu riigis valitseva majanduskriisi tõttu. Mitmed meeleavaldused, mis kutsuti kokku Twitteri, Facebooki või blogide kaudu, on muutunud vägivaldseteks rahutusteks.

Díaz loodab rangete vastumeetmetega edasisi meeleavaldusi ohjes hoida, kuid sellel tunduvad olevat vastupidised tulemused. Sotsiaalmeedias on vihaselt reageeritud. Ettepanekut nimetatakse „Franco kajaks“, viidates kuni 1975. aastani Hispaaniat valitsenud diktaator Francisco Francole. „Ma olen kurjategija,“ kirjutavad paljud Twitteris. Hispaania on sotsiaalmeedia kasutamise poolest üks maailma juhtivaid riike, 76 protsenti Hispaania internetikasutajatest kasutab ka üht või mitut sotsiaalvõrgustikku.