Associated Pressi teatel toimus Texase osariigi suurlinna San Antonio külje all asuvas AGE Refining Inc firmale kuuluvas nafta ümbertöötlemistehases eile võimas plahvatus.

Õhku lendas suur 18-rattaline tsisternveok, leegid kandusid üle läheduses seisvatele naftatoodetega mahutitele, mis plahvatasid samuti. Peagi oli leekides kogu tehas ja taevas musta mürgist suitsu täis.

Keegi õnnetuses surma ei saanud, küll aga said mitmed tehasetöötajad põletushaavu. Ühe kannatanu seisund on kriitiline. Algselt oli kadunud ka veoki juht, kuid ta ilmus hiljem välja.

Tuletõrje reageeris operatiivselt ja saabus sündmuskohale loetud minutitega. Rohkem kui 100 tuletõrjujat lokaliseerisid põlengu, laskmata tulel kanduda edasi kütuselaoni.

AGEle kuuluv San Antonio tehas töötles päevas 14 000 barrelit naftat ja oli juba palunud veebruaris pankroti väljakuulutamist. Õnnetuse põhjused pole veel teada.

20. aprillil toimus Mehhiko lahes Deepwater Horizoni naftaplatvormil plahvatus ning kahe päeva möödudes uppus see merevoogudesse. 11 platvormil viibinud inimest hukkus. 29. aprillil kuulutati Louisianas eriolukord välja ja pöörduti föderaalvalitsuse poole abi saamiseks.