New Yorgis täitsid tuhanded meeleavaldajad tänavad Manhattanil, liikudes Viiendal avenüül asuva Trump Toweri suunas. Veel sajad inimesed kogunesid ühes Manhattani pargis ja skandeerisid „Mitte minu president“, vahendab Reuters.

California osariigis Oaklandis loopisid meeleavaldajad märulivarustuses politseinikke erinevate esemetega ja lõhkusid aknaid. Politsei vastas pisargaasiga.

Chicago kesklinnas kogunes Trump International Hotel and Toweri juurde hinnanguliselt 1800 inimest, kes skandeerisid selliseid hüüdlauseid nagu „Ei Trumpile! Ei KKK-le! Ei rassistlikule USA-le!“

Chicago politsei sulges piirkonnas tänavad ja blokeeris meeleavaldajate tee. Vahistamistest ja vägivallast teateid ei ole.

„Mul on tõeliselt õudne selle pärast, mis siin maal toimub,“ ütles 22-aastane Adriana Rizzo Chicagos, kes hoidis käes plakatit kirjaga „Nautige oma õigusi, kuni saate“.

Seattle’is reageeris politsei mitme ohvriga tulistamisele Trumpi-vastase meeleavalduse toimumiskoha läheduses. Politsei teatel ei olnud tulistamine meeleavaldusega seotud.

Protesteeriti Trumpi kampaanialubaduse vastu ehitada Mehhiko piirile müür ebaseaduslike sisserändajate eemal hoidmiseks.

Sajad inimesed kogunesid ka Philadelphias, Bostonis ja Oregoni osariigis Portlandis. Meeleavaldusi organiseeriti California osariigis San Franciscos, Los Angeleses ja Oaklandis.

Texase pealinnas Austinis marssis politsei teatel tänavatel umbes 400 inimest.

Varem kolmapäeval toimus umbes 1500 õpilase ja õpetaja meeleavaldus San Francisco lahe piirkonnas Berkeley keskkooli hoovis, kust marsiti edasi Berkeleys asuvasse California ülikooli linnakusse.

Sajad keskkooli- ja kolledžiõpilased korraldasid protestimarsse ka Seattle’is, Phoenixis, Los Angeleses, Oaklandis, Richmondis ja El Cerritos.

Kolmapäevased meeleavaldused järgnesid öistele meeleavaldustele San Francisco piirkonnas ja mujal. Teisipäeva hilisõhtul lõhuti Oaklandis aknaid ning süüdati prügi ja autorehve.