Raha on kõikidele ettevalmistustele kulutatud palju: kuus miljardit rubla (97 miljonit eurot) paigutasid erainvestorid hotellide ja infrastruktuuri ehitusse, 2,5 miljardit rubla (40 miljonit eurot) föderaalraha anti lennujaama laiendamiseks, kaldapealse kindlustamiseks ja ühiselamute ettevalmistamiseks ning kaks miljardit rubla (32 miljonit eurot) kongressikeskuse ja teiste objektide renoveerimiseks. Linn kulutas heakorratöödeks 600 miljonit rubla (ligi miljon eurot), kirjutab Vene blogipidaja Ilja Varlamov.

Sellest hoolimata ei suudetud ega jõutud kõike ette valmistada. Nüüd püüavad Ufa linnavõimud lahendada kõik probleemid kiiruga nädala jooksul. Ufa linnavalitsus meenutab Varlamovi sõnul poissmeest, kes ei ole jõudnud neiu küllatulekuks valmistuda ja püüab nende kahe minuti jooksul, kui viimane liftiga üles sõidab, kiiresti korterit koristada, lükates mustad sokid diivani alla.

Kõik linna halva väljanägemisega hooned ja kohad kaetakse võltsfassaadide või maastikku kujutavate palakatega. Kõnniteedele kantakse asfalti, kasutades selliseid töövõtteid, et asfalt laguneb juba poole aastaga. Maha pannakse ka kunstmuru.

Vaata, kuidas Ufa tähtsateks sündmusteks valmistub leheküljelt Varlamov.ru.