Eelmine rekord püstitati 1985. aastal, kui ühe päevaga sadas maha 29 sentimeetrit lund. See ei saa aga ligigi Stockholmi absoluutsele rekordile, mis on 76 sentimeetrit 1909. aasta märtsist, vahendab The Local.

„Hommikul oli maha sadanud 21 sentimeetrit. Päeva jooksul sadas veel 15-20 sentimeetrit,“ ütles SMHI meteoroloog Elisabeth Saarnak kolmapäeval Aftonbladetile.

Äkiline lumesadu tekitas kolmapäeval palju probleeme liiklejatele. Paljud bussireisid tühistati ning autojuhid olid sunnitud autod teele jätma. Mitu inimest teatas, et oli kümme tundi koos autoga kinni.

Stockholmiga piirnevas Järfälla kommuunis asendas ühistranspordioperaator Nobina bussid laevadega, mis viisid reisijad kesklinna Klara Mälarstrandi sadamast mööda Mälari järve Jakobsbergi ja Kallhälli.

Kell kolm öösel päästeti endiselt lahti lumme kinni jäänud autosid ning paluti inimestel autoga tööle mitte sõita. Ühistranspordioperaator SL hoiatas hilinemiste eest neljapäeval ning kohalikud võimud kutsusid stockholmlasi kodus töötama, kui võimalik.

Neljapäeval hakkasid lumepilved põhja poole liikuma ja on oodata, et need ületavad Gävleborgi, Västernorrlandi ja Jämtlandi läänid. Lund lubati ka Rootsi lõunaosas Kalmari läänis.