Õhtul teatas Rootsi telekanal SVT, et olukord ei ole enam kriitiline. SVT sõnul on aluse ühest või mitmest kütusetankist voolanud merre kütust, kuid pole teada, kui palju. Õhtupoolikul pääses laev juba omal jõul liikuma ning selle järel ei olnud näha õlijälge, vahendas ERR Yle uudisteportaali.

Ka Rootsi rannakaitse teatel on olukord kontrolli all. Avariikohal oli mitu alust ja kaks kopterit ning laevast pumbati välja vett.

Kohapeal on neli Rootsi päästeteenistuse alust, kaks meresõiduameti helikopterit, rannikuvalve suurim reostustõrjelaev ja rannikuvalvurid, teatab SVT Nyheter.

„Meil on kohal päästelaevad, mis pumpavad välja vett. Aga laev võtab sisse suuri koguseid vett ja võib väga vabalt uppuda, olukord on pingeline,“ ütles Rootsi rannikuvalve staabiülem Lars-Erik Langman.

Laeva üks või mitu õlimahutit on lekkima hakanud ja õli on valgunud vette.

Hommikul hakkas laev taas omal jõul liikuma ning ei tundunud, et kiiluvees oleks lekkinud õli, teatas rannikuvalve. Häire tuli laevalt kell 5 hommikul kohaliku aja järgi, kirjutas The Local.

Meeskond praegu ohus ei ole, kuigi tuul on tugev ja lained kõrged.

„Probleem tugeva tuule juures on see, et õli seguneb veega. Samuti on raske pääseda laeva pardale. Aga me usume, et tuul nõrgeneb,“ ütles Johnny Åberg Rootsi rannikuvalvest.

Kertu teekond on alloleval marinetraffic.com kaardil tähistatud rohelise joonega.