Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutab, et ilmselt ei olnud Viini politsei ja muud võimuesindajad enam võimelised kuni tuhandet rongiga Budapestist saabunud inimest kontrollima ega registreerima ning lasid rongidel edasi Saksamaale sõita.

Süddeutsche Zeitungi korrespondendi teatel valitses Viini Läänevaksalis õhtul kaootiline olukord. Veel sajad inimesed ootasid perroonidel ja jaamahoones võimalust edasi Saksamaale reisida. Sealsed politseinikud andsid mõista, et pagulaste arv on nii suur, et neid ei ole olemasoleva ametnike hulga juures enam võimalik kontrollida. Seetõttu ei avaldatud ka ametlikke andmeid selle kohta, kui paljudest inimestest jutt käib. Hinnanguliselt saabus Viini umbes tuhat inimest. Enne seda jooksid pagulased Budapestis Austriasse suunduvatele rongidele põhimõtteliselt tormi, kui politsei seal järele andis.

Kell 19 kohaliku aja järgi saabus rong nimega Railjet 64 koos 200 pagulasega Austriast Münchenisse. Kell 20.30 saabus sinna veel 50 Budapestist teed alustanud pagulast. Rosenheimis võttis Saksa liidupolitsei enne seda Austriast saabunud rongilt maha umbes 190 inimest.

Ülem-Baieri ringkonna võimud hindasid, et ööl vastu teisipäeva saabub Münchenisse veel 600 pagulast. Et nendega toime tulla, oli kavas paljud juba öösel bussidega teiste ringkondade ja liidumaade vastuvõtukeskustesse saata.