Politsei avastas 30-aastase mehe surnukeha veidi pärast keskööd teelt Västmanlandi läänis Stabäckist põhja pool, vahendab The Local.

Politsei ei tea täpselt, mis mehega juhtus või millal ta suri, kuid on selge, et ta suri tulesurma.

Mehe isikut oli väliste tundemärkide järgi võimatu tuvastada, kuid tema juurest leiti ID-kaart.

Kella 20-ks esmaspäeval oli tule eest evakueeritud umbes tuhat inimest.

Tulekahju on Rootsis kuulutatud üleriiklikuks eriolukorraks ning esmaspäeva õhtul tehti ettevalmistusi 4500 elanikuga Norbergi evakueerimiseks.

„Ma ei ole kunagi olnud sõjatsoonis, aga see meenutas mulle seda,“ kirjeldas Norbergi elanik Stefan Lundin esmaspäeva õhtul olukorda. Ta evakueeris oma 92-aastase ema sugulaste juurde Västeråsi. „Norbergi kohal oli must suits. Lahtise aknaga ei saanud magada.“

Lundini sõnul oli kesklinn busse täis, valmis evakueerimiseks. Elanikud on tema sõnul hirmul, kuid rahulikud.

Nõrk tuul tähendas, et olukord oli teisipäeva hommikuks Norbergis mõnevõrra normaliseerunud, kuigi inimesi evakueeriti linnast vaid kuue kilomeetri kauguselt. Lootused pannakse Itaalia ja Prantsuse kustutuslennukitele, mis on lubatud appi saata.

Piirkond Norbergi ja Sala ümbruses on metsane ja hõredalt asustatud.

Tuhandetel hektaritel möllav metsatulekahju kestab juba kuuendat päeva. Tuletõrjujad usuvad, et põleng kestab veel nädalaid, kui mitte kuid.

Esmaspäeva pärastlõunal päästeti üheksa vabatahtlikku, kes olid leekidest ümbritsetud. Algselt oli abis umbes sada vabatahtlikku, kuid päästeteenistus teatas esmaspäeval, et ei võta enam eraisikute abi vastu, sest see on liiga ohtlik.

Pole teada, kuidas tuli alguse sai, kuid nüüdseks on põleng levinud 5000-10 000 hektarile.

Päästeteenistus nimetab seda moodsa aja suurimaks tulekahjuks Rootsis.

Päästeteenistused Västmanlandist, Upplandist, Stockholmist ja isegi Gotlandilt teevad koostööd sõjaväe ja vabatahtlikega, et tule levikut takistada.

Itaalia ja Prantsuse lennukid lubati appi saata pärast Rootsi abipalvet Euroopa Komisjonile.

Probleemi muudab veelgi suuremaks kuum ja tuuline suveilm.

„Läheb kuumemaks ja kuumemaks ja tuul puhub üha tugavamalt,“ kurtis päästeteenistuse esindaja Fredrik Eriksson ajalehele Expressen.