Aftonbladet kirjutab, et sündmuskohal viibib mitu sõjaväekopterit, 10 kuni 15 sõjalaeva ning ka palju väiksemaid aluseid. "Sõjaväelased on väga ärevil, peaaegu hüsteerilised," kirjeldas fotograaf Urban Andersson valitsevat õhkkonda.


Rootsi julgeolekueksperdi Joakim von Brauni hinnangul võis arvatav Triton NN tüüpi allveelaev transportida kümneid Venemaa eriüksuslasi. "Eriüksuslased võisid ujuda mõnele saarele ja end nüüd seal varjata," spekuleeris ta usutluses.

Rootsi sõjaväe luure- ja julgeolekuteenistus (Must) ja julgeolekuteenistus (Säpo) ajasid pühapäeval taga musta riietatud meest, kes uitas ringi Stockholmi saarestikus Sandö saarel, vahendab kohalik ajaleht. Meest üles ei leitud.

Venemaa kaitseministeerium väljastas pühapäeval esimese kommentaari seoses Rootsis aset leidva sõjaväeoperatsiooniga, mille käigus otsitavat Venemaa allveelaeva. Ministeeriumi pressiesindaja ütles, et informatsioon hätta sattunud allveelaevast Rootsi vetes ei vasta tõele. "Kõik meie alused täidavad oma ülesandeid maailmameres plaanide kohaselt ja nendega ei ole juhtunud mingeid õnnetusi," kinnitas pressiesindaja Interfaxi vahendusel.

Rootsi rahvusliku kaitsekolledži lektori Tomas Riesi sõnul on teated võimalikust miniallveelaevast väga alarmeerivad. Tema sõnul on võimalik, et allveelaev asetas Stockholmi saarestikku miine või mingisugust luurega seotud varustust. Samuti on see võinud transportida eriüksuslasi, väidab Rootsi meedia.