Putin kasutas Patriootilise Pargi avamisüritust, et teatada 40 uue mandritevahelise ballistilise raketi lisamisest Venemaa tuumaarsenali selle aasta jooksul. Ta ütles, et teemapark on „tähtis element sõjalis-patriootilises töös noortega“, vahendab Guardian.

Lisaks sellele, et tegemist on omalaadse „sõjalise Disneylandiga“, on Patriootline Park ka konverentsi- ja näitusekeskus ning teisipäeval algas suur Vene sõjatehnika mess Armija-2015, kus näidatakse välisdelegatsioonidele moodsaimat Vene relvastust.

President saabus Kubinkasse helikopteriga ning kõneles sõjaväekoori ja balalaikaorkestri taustal. Putin kuulutas, et Vene armee arendab välja mitmeid uusi relvi, millel pole maailmas võrdväärset.

Mootorrattajõugu Notšnõje Volki (Ööhundid) juht Aleksandr Zaldostanov ehk Kirurg oli samuti kohal. „Kui ma vaatan kogu seda värki, paneb see mind Venemaa üle uhkust tundma ja mõistma, et meil on, millega ameeriklastele vastata. Nad ei julge nupule vajutada,“ teatas Kirurg. „Nõukogude ajal oli armee kaugel, eemal olev asi, aga nüüd tunneme me end armeele lähedasematena. Armeed romantiseeritakse ja ma pean seda heaks asjaks. Kui me ei hari oma lapsi, teeb Ameerika seda meie eest ... nagu me oleme näinud Ukrainas.“

Kui Kubinka park täisvõimsusel tööle hakkab, on see võimeline vastu võtma kümneid tuhandeid külastajaid päevas. Seal hakkavad olema Vene ja Nõukogude armee kuulsusrikkamate lahinguvõitude rekonstruktsioonid, pidev väljapanek relvastusest ja sõjatehnikast ning õppimisvõimalused.

Avatakse ka hotellid ja meelelahutuskeskused, mis võimaldavad peredel mitu päeva kohal viibida, väidetakse reklaamibrošüürides. Park peaks täielikult valmima 2017. aastal ja see läheb kaitseministeeriumile maksma 20 miljardit rubla (327 miljonit eurot). Saab sõita tankiga, tulistada relvadest ja tegelda ekstreemspordiga.