Brandenburgi liidumaal hukkus kolm inimest sõidukites ja ka üks jalakäija, teatas politsei õhtul Potsdamis. Berliinis, Hamburgis ja Mecklenburg-Vorpommernis hukkus üks inimene, vahendab AFP.

Hamburgis tappis juurtega maast välja kistud puu oma autos istunud naise. Teine autos olnu viidi haiglasse. Kokku sai Hamburgis viga kümme inimest ja päästjad sai üle 1200 väljakutse.

Maanteel B191 Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal Neu-Karstädtis läbistas puu liikuva veoki kabiini. Juht sai nii raskeid peavigastusi, et kiirabil jäi üle vaid ta surnuks tunnistada.

Berliinis sai üks inimene surma ja üks raskelt vigastada autos Tegeli linnaosas, teatas tuletõrje.

Deutsche Bahn peatas kogu Põhja-Saksamaal ja suures osas Ida-Saksamaast rongiliikluse. Paljudel liinidel olid raudteel ja kontaktliinidel ümber kukkunud puud ja oksad. Berliinis peatus S-Bahni linnarongide ja metrooliiklus. Eile õhtuks liiklus taastus.

Berliinis teatas tuletõrje eriolukorrast ja 1300 väljakutsest kuni kella 21.30-ni. Segebergi kreisist tuli üle 400, Stade kreisist üle 300 ja Leeri kreisist üle 200 väljakutse. Mitusada väljakutset tuli ka Lübecki kreisist, kus oli mitmeid vigastatuid. Bremenis teatas politsei lühikese ajaga umbes 200 väljakutsest.

Wilhelmshaveni veepolitseiinspektsioon teatas, et Niedersachsenbrücke sillalt kukkus tormituules alla Jade jõkke umbes tuhandetonnine laadimiskraana ja uppus osaliselt.

Bremerhavenis rammis tormis lahti pääsenud ujuvkraana kõigepealt kalatraalerit ja siis megajahti.