Kirikupea pidas lihavõttepühade eelõhtul teenistuse Vatikanis Püha Peetruse basiilikas, rääkides taevase loodu teemal. Paavst võttis sümboolselt vastu kuus täiskasvanut katoliiklaseks pöördunut erinevatest riikidest, vahendab BNS.

Suurel reedel peeti laiemale vaatajaskonnale suunatud teleülekanne, milles paavst vastas küsimuste ja vastuste vormis väljavalitud rühmale inimestele, kelle hulgas oli ka laps Jaapanist ja mosleminaine Elevandiluurannikult.

Lihavõttepühad saavad kulminatsiooni pühapäeval, mil paavst peab Püha Peetruse väljakul aastas kahel korral tehtava pöördumise “Urbi et Orbi” ehk linnale ja maailmale.

Vatikan valmistub samas ka 1. mail algavaks kolmepäevaseks pidustusteperioodiks, mille käigus kuulutatakse õndsaks 2005. aastal surnud Johannes Paulus II. Tegemist on viimase astmega enne pühakuks kuulutamist.

Õndsaks kuulutamise tseremoonias nähakse võimalust kirikule uuendada oma sõnumit maailmale ja parandada oma mainet, mida kahjustasid tugevalt preestrite lasteahistamisskandaalid.

Rooma ootab pidustustega seoses linna umbes 300.000 lisaturisti. Itaalia pealinnas on kõikjal näha ettevalmistusi suursündmuseks. Tegemist on ühe suurema üritusega üldse Roomas pärast 2005. aastat, mil miljonid inimesed tulid paavsti saatma tema viimsel teekonnal.