„Ühiskondliku korra rikkumiste tõkestamiseks ja ärahoidmiseks vahistasid politseitöötajad koos Venemaa rahvuskaardi töötajatega 5. novembril linna keskosas ja toimetasid Venemaa siseministeeriumi oskondade korrapidamisjaoskondadesse Moskva rajoonides 302 inimest,” öeldakse siseministeeriumi teates, vahendab RIA Novosti.

Märgitakse, et kinnipeetutelt võeti ära terariistu, traumarelvi, kasteete, ärritava mõjuga aerosooliballoone, kergestisüttivaid vedelikke, maske, prille, kiivreid ja muud kaitsevarustust ning Venemaal kohtu otsusega keelatud organisatsiooni Artpodgotovka atribuutikat.

„Vahistatutega läbi viidud toimingute tulemusena koostati 328 protokolli administratiivrikkumiste kohta... sealjuures koostati rea vahistatute kohta ka kaks protokolli. Kõik materjalid, mis nõuavad kohtuliku otsuse vastuvõtmist, on antud läbivaatamiseks edasi kohtule,” öeldakse teates.

Portaali OVD-Info teatel vahistati Moskvas eile 339 inimest, kellest 106 jäid vahi alla ka ööseks. Kogu Venemaal vahistati OVD-Info teatel 448 inimest.

Otkrõtaja Rossija mänedžer Polina Nemirovskaja ütles telekanalile Dožd, et mõned vahistatud kuulati üle seoses massirahutustele ja terrorismile üleskutsumise juurdlusega. Nemirovskaja sõnul küsiti aktivistidelt, kas nad on näinud Vjatšeslav Maltsevi videoid Artpodgotovka YouTube’i kanalis, kas nad loevad Telegrami kanalit 05/11/17 ja kuidas nad mõistavad sõna revolutsioon. Lisaks sellele küsisid uurijad, kas vahistatud tunnevad Maltsevit ja Natsionalistide Partei juhti Ivan Beletskit.

Maltsev on varem öelnud, et 5. novembril toimub Venemaal revolutsioon. Tema liikumine Artpdgotovka kuulutati oktoobris ekstremistlikuks organisatsiooniks ja keelustati Venemaa territooriumil.