Et olla kindel miitingu eraldatuses, sulges hoolas miilits kohe alguses enamkasutatavad sissepääsud väljaku keskele. Hiljem need küll avati, kuid paljud nimme kohale tulnud olid selleks ajaks juba nõutult minema läinud. Harjumuse asi - miiting oli esimest korda legaalne. Seni on mittenõustujad nõudnud igal 31. kuupäeval Triumfiväljakule kogunemisvabadust omaalgatuslikult. Iga selline üritus on varem lõppenud osalejatele OMONi bussidesse pakkimise ja äraviimisega.

Juhtus see, mida nii mõnedki demokraatiameelsed moskvalased ja kohalikud ajakirjanikud ennustasid - miiting oli küll üsnagi ootamatult lubatud, kuid nii tugevalt turvatud, et äratas tavainimestes väga vähe huvi.

Miitingulised ise kurtsid ka, et kohaletulnute seas oli väga palju provokaatoreid. Natsionaalbolševikud üritasid iga hinna eest tähelepanu endale tõmmata. Ürituse luba aga neile ei laienenud. Üks natsionaalbolševik proovis segadust üles keerutada paari suitsupommi süütamisega ja ürituse lõppedes rüselusega metroo sissepääsu juures. Demokraatiat pooldavate opositsionääride palvetest eemale hoida hoolimata üritasid nad kogunemisvabadust ja Putini mahavõtmist nõudvatele loosungitele vahele kisada "Maha pederastid!"

Meeleolu platsil oli peale "natsbolide" juba eos summutatud katse üldiselt rahulik. Üritus toimus alal, mis oli kohaliku kombe kohaselt piiratud ja varustatud metalliotsijatest väravatega. Kuid isegi see ala oli tühi.

Miilitsa andmetel oli kohal 800 inimest - nii paljude osalejate jaoks oli ka luba taotletud. Alguses tahtsid võimud lubada vaid 200 osalejat. Opositisooni enda meelest ulatus kohatetulnute arv 3000-ni. Ajakirjanike arvates oli miitingulisi kuskil tuhatkond.

Opositsiooni aktivistid jagasid küll linnarahvale asja kohta selgitavaid flaiereid, kuid sellest hoolimata jäi enamus tõtlev-tunglevast liiklusest asja suhtes külmaks. Samad jagajad olid juba päeval pistnud rinda miilitsaga, kellele meeleavaldusekutsete jagamine sugugi ei meeldinud. Kõrvaolevates kohvikutes peeti Halloweeni-pidustusi. Tänavatel oli palju maskeeritud tegelasi. Nende seas tundusid mõned noored demonstrandid, kel näo ees Putini pildiga pabermask, lihtsalt kui järjekordsed peoletõttajad, kes pole eriti palju viitsinud oma kostüümiga vaeva näha.

Kohalik meedia reageeris miitingule peamiselt nördimusega, et Mittenõustujate tõttu seiskus liiklus linna ühel tähtsamal magistraalil Sadovaja ringteel.