Noormees tungis hoonesse ja avaldas survet turvamehele. Viimasel õnnestus vajutada häirenupule ja kutsuda politsei. kui õiguskaitseorganite töötajad kohale jõudsid avas noormees nende pihta aknast tule, vahendab Interfax.

Bioloogiakabinetis, kuhu noormees tungis, oli sel hetkel 20 õpilast vanuses 15 aastat ja õpetaja. Kõik nad vabastati ja evakueeriti.

Siseministeeriumist teatati, et õpilane vahistati ja anti uurijatele üle. Mingeid nõudmisi tulistaja ei esitanud.

Poissi aitas vahistada tema isa, kes pidas koos õiguskaitseorganite esindajatega pojaga läbirääkimisi, teatas õiguskaitseorganite allikas. Siseministeeriumi Moskva peavalitsuse ülema Anatoli Jakunini sõnul veendi isa pojale helistama ja kutsuma teda üles teisi õpilasi vabastama ja alla andma. Läbirääkimised kestsid 15 minutit, pärast mida anti isale kuulivest ja ta sisenes klassi. Seal kestis vestlus umbes 30 minutit, mille järel hakkas noormees teisi õpilasi vabastama. Kui poiss oli isaga kahekesi jäänud, ründas eriüksus ja vahistas ta.

Esialgsetel andmetel oli intsidendi põhjus konflikt geograafiaõpetajaga, teatas õiguskaitseorganite allikas, kes täpsustas, et tulistamine leidis aset bioloogiakabinetis, kus vintpüssi ja karabiiniga relvastatud noormees tulistas geograafiaõpetajat. Relvad kuulusid noormehe isale ja olid seaduslikud.

Noormees tegi Markini sõnul vähemalt 11 lasku väikesekaliibrilisest vintpüssist. Markini sõnul sisenes ta 10. klassi tundi, kus ta ka ise õppis, ning tulistas mitu korda geograafiaõpetajat, ise midagi ütlemata. Kui nelja minuti pärast saabusid politseinikud ja avasid klassi ukse, tulistas noormees ka neid.

Uurimiskomitee esindaja Vladimir Markini sõnul oli tulistaja Sergei Gordejevi näol tegemist hea õpilasega, kes elas läbi mingisuguse emotsionaalse kokkuvarisemise.

Alustati kriminaaljuurdlust kolme paragrahvi alusel, teatas Interfaxile Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin. Need on pantvangide võtmine, tapmine ja ebaseaduslik relvakandmine.

Sündmuskohale sõitis Venemaa siseminister Vladimir Kolokoltsev. Samuti saabusid kohale Moskva prokurör Kudenejev ja uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. Olukorda jälgib Moskva linnapea Sergei Sobjanin.

263. keskkooli sõitis ka Venemaa haridus- ja teadusminister Dmitri Livanov koos esimese asetäitjaga.

"Haridus- ja teadusminister Livanov ja tema esimene asetäitja Natalja Tretjak sõitsid tragöödia toimumispaika, et isiklikult uurida juhtunu põhjuseid," öeldi Interfaxile ministeeriumi pressiteenistusest.