Noortejõugud rüüstasid Tottenhamis kauplusi, ründasid politseinikke ja süütasid sõidukeid, tekitades küsimusi Londoni turvalisusest enne 2012. aasta suveolümpiamänge, vahendab BNS AP uudist.

Rahutuste käigus sai vigastada umbes 35 korrakaitsjat, märul laienes pühapäeval ja ööl vastu esmaspäeva Londoni põhjaosast ka teistesse piirkondadesse, muu hulgas südalinna Oxford Circuse turismi- ja kaubanduskvartalisse.

Täna lahvatas vägivald ka Londoni idaosas Hackneys ja lõunapoolsetes Peckhamis ja Lewishamis. Peckhamis süütas rahvajõuk põlema hoone ja kahekordse autobussi. Lewishamis ja Hackneys märatsevad noortejõugud on süüdanud autosid ja rüüstanud kauplusi.

Rüüstamised on jõudnud ka Londonist põhja pool asuvasse Birminghami, mis on Suurbritannia suuruselt teine linn.

Politseinike informatsiooni kohaselt on vahistatud 215 inimest, neist noorim 11-aastane poiss. Praeguse seisuga on süüdistus esitatud 25 vägivallatsejale.

Siseminister Theresa May on rahutused teravasõnaliselt hukka mõistnud nimetades neid lihtlabaseks vägivallatsemiseks ja rüüstamiseks. Rahvusringhäälingu BBC andmetel katkestas linnapea Boris Johnson puhkuse ja naaseb pealinna.