Toona oli Putin Peterburi aselinnapea ning juhtis välismajandussuhete komiteed. Selle komitee juhina käiski ta 15. märtsil Tallinnas ning temaga oli koos ka tollane komitee aseesimees ja praegune Venemaa keskvalimiskomisjoni juht Vladimir Tšurov.

Samuti oli temaga kaasas ka kaks tähtsat Venemaa politsei-ja piirivalveametnikku.

Kuna kutse Putinile oli esitanud Tallinna linnavalitsuse, eesotsas tollase linnapea Jaak Tammega (Koonderakonna üks asutaja) poolt, siis külastati loomulikult esmalt linnavalitsust.

Putin kinnitas toona veel kohtumistel, et Eesti veoautode kinnipidamist Ivangorodis tuleks alati vaadata tehnilise, mitte poliitilise küsimusena.

Ühtegi dokumenti ei signeeritud, kuid Venemaa delegatsiooni liikmed kohtusid veel Eesti piirivalve, siseministeeriumi ja majandusministeeriumi esindajatega. Näiteks lepiti kokku Eesti Gaasi ning vene gaasifirma Lentransgazi koostöös.

On teada ka, et tollepäevane programm ei olnud vaid ametlik ja et õhtul toimus vabamas seltskonnas üritus.

16. märtsil oli aga Eesti-Vene majandussuhete organisatsiooni kohtumine. Muuhulgas olid näiteks kohal ka tuntud ettevõtete Baltika, EVRi ning Standardi esindajad.

Kohtumisel, mis toona leidis aset ajakirjandusmajas, rääkis Putin ärimeestele poliitikutega kohtumiste tulemustest.

"Toonane kohtumine ei olnud eriti meeldejääv," rääkis tuntud Eesti venekeelne ajakirjanik Eteri Kekelidze, kes toona sündmusest osa võttis. "Kellegil polnud toona aimugi, et nelja aasta pärast saab Putin presidendiks," lisas ajakirjanik.

Tasub veel mainida, et huvitaval kombel toimus ärimeestega kohtumise päeval Tallinnas ka suur toetusavaldus Vene õigeusu kirikule. Ajaleht "Estonia" kirjutas siis ka neist kahest sündmusest.