Eile leiti ühest kohast 26 täiskasvanu ja lapse surnukehad. Inimesed surid ilmselt teineteist emmates, vahendab BBC News.

„Nad olid püüdnud leida põgenemisteed, aga kahjuks need inimesed ja nende lapsed ei jõudnud õigel ajal seda teha. Instinktiivselt lõppu lähenemas nähes embasid nad teineteist,” ütles Kreeka Punase Risti juht Nikos Economopoulos.

Esmaspäeva õhtul võitles leekidega sadu tuletõrjujaid. Tuld õhutas 28 meetrit sekundis puhunud tuul.

Rannikuvalve patrullkaatrid ja eraalused võtsid pardale sadu inimesi, kel õnnestus jõuda sadamatesse ja randadele.

Päästjad otsivad nüüd läbi maju, autosid ja rannajoont, et leida ellujäänuid ja ohvreid. Kardetakse, et hukkunute arv võib veel suureneda.

Tsipras kuulutas Atika piirkonnas välja eriolukorra ja teatas, et kõik hädaabiteenistused on mobiliseeritud.

Itaalia, Saksamaa, Poola ja Prantsusmaa on saatnud abi lennukite, sõidukite ja tuletõrjujate näol. Abi on pakkunud ka Hispaania ja Küpros.

Atika mereäärne suvituskoht Mati on populaarne kohalike, eriti pensionäride ja lastega perede hulgas.

„See põletas meie selgi ja me sukeldusime vette... Ma ütlesin: „Mu jumal, me peame jooksma, et oma elu päästa,”” rääkis pääsenu Kostas Laganos.

Giorgos Vokas, kelle pere samuti merre põgenes, ütles BBC-le, et kaks naist, keda ta püüdis aidata, surid. „Me räägime piibli mõõtu katastroofist selles suurepärases Mati piirkonnas,” ütles Vokas.

Söestunud surnukehad lebasid vaid 15 meetri kaugusel merest, rääkis fotograaf Pantelis Saitas.

Vähemalt 150 inimest sai kannatada.

Maastikupõlengud on Atikas kuumade ja kuivade suvekuude ajal korduvalt esinev probleem. Ametnikud on pakkunud, et viimase põlengu taga võis olla süütamine eesmärgiga rüüstata hiljem maha jäetud kodusid.

„15 tulekahju puhkes Ateenas samaaegselt kolmes erinevas rindes,” ütles valitsuse pressiesindaja Dimitris Tzanakopoulos, kes lisas, et Kreeka on palunud USA-st droone, et tuvastada igasugune kahtlane tegevus.