42-aastasel Lippertil jooksis pärast rünnakut noahaavast verd, kuid ta kõndis ise minema. Hiljem teatati, et ta seisund on stabiilne, ning Washingtonist öeldi, et vigastused ei ole eluohtlikud, vahendab Reuters.

Politsei pidas ründaja kinni ning selleks osutus 55-aastane Kim Ki-jong. 2010. aastal püüdis Kim rünnata Jaapani suursaadikut Soulis betoonitükiga visates ning ta sai selle eest tingimisi vanglakaristuse, teatas politsei.

Pealtnägijate ja politsei teatel kasutas Kim väikest puuviljanuga. Rünnak leidis aset suures valitsuse kunstikeskuses, mis asub üle tänava hoolikalt valvatud USA saatkonnast.

USA president Barack Obama helistas kiiresti Lippertile ja soovis talle kiiret paranemist.

Ründaja oli riietatud traditsioonilistesse korea rõivastesse ning ta karjus, et Põhja- ja Lõuna-Korea tuleb ühendada. Samuti teatas ta, et on vastu sõjaharjutustele, viidates USA ja Lõuna-Korea ühisõppustele, mis algasid sel nädalal.

„Ma panin toime terroriakti,“ hüüdis Kim, kui ta vastu maad suruti.


Ülekuulamisel ütles Kim, et tegutses üksi. Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap teatas, et Kim kuulus ka gruppi, mis tükeldas ja põletas 1985. aastal Soulis USA lippu.

Kim on ürituse korraldanud Koreade taasühinemist pooldava organisatsiooni liige, teatas politsei.

Lõuna-Korea president Park Geun-hye, kes viibib parajasti Araabia Ühendemiraatides, nimetas juhtunut rünnakuks Lõuna-Korea ja USA liidu vastu.