Kui algselt teatati, et hukkus 13 last ja üks täiskasvanu, siis hiljem teatas Venemaa juurdluskomitee esindaja Interfaxile, et kõik uppunud olid lapsed. "Paadiõnnetuses hukkunute seas täiskasvanuid ei ole," ütles juurdluskomitee esindaja Vladimir Markin.

"Praeguseks on uurijad 14 surnukeha üle vaadanud ning on kindel, et kõik hukkunud olid laagri kasvandikud, kes olid sündinud aastatel 2002-2004. Täiskasvanuid hukkunute seas ei ole," kinnitas Markin.

"See kinnitab veel kord, et mitte ükski lapsi saatnud instruktoritest ei teinud jõupingutusi laste päästmiseks, vaid mõtles üksnes oma elu päästmisele," lisas Markin.

Õnnetusest pääsenud 12-aastase Julia sõnul sattus kahe paadi ja parvega järvele läinud seltskond tormi kätte eile õhtul kell 18. Järve kukkunud tüdrukul õnnestus küll kaldale jõuda, kuid siis kaotas ta umbes tunniks teadvuse. Ärgates siirdus ta Kudami asulasse, kus kohalik elanik helistas päästeteenistusse ja kutsus abi, vahendab Life.ru.

Gazeta.ru andmetel saadi õnnetusest teada alles järgmisel hommikul, kuna tüdruk, kes teate tõi, lebas terve öö teadvusetult järve kaldal.

Eriolukordade ministeeriumi Karjala osakonna esindaja Fjodor Polšin ütles, et järvereis ei olnud registreeritud, mistõttu ei olnud päästetöötajad selle toimumisest teadlikud, nentis Polšin. Kolm laagri instruktorit on juba õnnetuse eest vastutavana kinni peetud, lisas ta.

Vene uudisteagentuuri TASS andmeil läks tormise ilmaga eile õhtul järvele 47 last ja neli täiskasvanut. Algselt teatati, et kolm last on jäänud kadunuks. Kell 17 teatati, et üks lastest leiti elusana ja kolm surnuna.

Üks päästetud tüdrukutest rääkis, et ujus kaldale neli tundi. „Puhus väga tugev tuul ja seepärast oli lastel väga raske kaldale jõuda,“ rääkis Life.ru-le kohaliku turismibaasi direktor Natalja Stoljarova.

Hukkunud lapsed vanuses 12-14 aastat olid pärit Moskvast. Tegu oli orbudele ja vähekindlustatud peredest pärit lastele korraldatud laagriga Karjalas.

Lasteombudsman Pavel Astakhov väitis oma Twitteri kontol, et pääseda õnnestus vaid neil lastel, kellel oli seljas päästevest. Kohaliku ametniku sõnul oli päästevest seljas aga ka kõigil hukkunutel.

Homme on Karjalas leinapäev.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin avaldas lähedastele kaastunnet.

„Karjalas on juhtunud suur tragöödia,“ ütles Sobjanin. „Esialgsetel andmetel on Säämäjärvi järvest uppununa leitud 10 last . Avaldan sügavat kaastunnet hukkunute lähedastele ja sõpradele,“ säutsus linnapea oma Twitteri kontol.