Nimelt oli geiaktivist üksinda protesteerimas Venemaal hiljuti vastu võetud geipropaganda vastase seaduse vastu ning geide õiguste suurendamise poolt, kui veteranid teda tõukama hakkasid ning laususid, et "nad ei ole sellega nõus", vahendavad Life News ja RIA Novosti.

Intsident jäi ka videole, kust on näha, kuidas iga-aastast langevarjurite päeva tähistavad veteranid Kaluginiga norivad ning teda mõnitavalt "pe*eks" kutsuvad.

Juhtumisse pidi sekkuma ka Vene eriteenistus OMON, kes oli sunnitud mitu veterani jõu abil kinni pidama, kuna viimased hakkasid arreteerimisele vastu.

Iga aasta 2. augustil tähistatakse Venemaal ning välismaal elavate veteranide poolt õhudessantvägede VDV päeva. Pidustustest võtavad osa nii tegevteenistuses olevad kui ka erudessantvälased. Neid, kes kandis kunagi igapäevaselt helesinist baretti ja nüüd paneb selle pähe vaid kord aastas on Venemaal ligi miljon. Pidustusi saadavad traditsiooniliselt koerused suuremate linnade keskustes, millest ei puudu kähmlused, alkoholi pruukimine ja suplemine purskkaevudes.

Punaarmee õhuväe ülem Pjotr Baranov tegi ettepaneku demonstreerida õppustel "relvastatud langevarjurite diversiooni grupi dessanti vaenlase territooriumile". See toimus 2. augustil 1930 ning seda kuupäeva hakati tähistama kui VDV sünnipäeva.

Praegu kuulub Vene õhudessantvägede koosseisu 35 000 inimest.