Esimese plahvatuse korraldas end koos autoga õhku lasknud enesetaputerrorist ja teise pommivööga enesetaputerrorist, kui rahvas oli plahvatuskohale kogunenud, teatas vaatluskeskus AFP vahendusel.

Süüria riigimeedia teatas varem, et kolmes plahvatuses hukkus üle 50 ja sai vigastada üle saja inimese.

Süüria ametliku uudisteagentuuri SANA teatel põhjustas esimese plahvatuse autopomm pühamulähedases bussipeatuses. Kui inimesed olid sündmuskohale kogunenud lasid end õhku kaks enesetaputerroristi.

Damaskusest lõunas asuv Sayyida Zeinab sisaldab prohvet Muhamedi lapselapse hauda ning see on eriti austatud šiiitide palverännupaigana.

Süüria, Iraani, Liibanoni ja Iraagi šiiidid on pühamut külastanud kogu Süüria peaaegu viis aastat kestnud verise konflikti aja.

Sunniitide rühmitused, nagu näiteks Islamiriik, peavad šiiite ketseriteks ning on neid sagedasti rünnanud.

„Kaks kalifaadi sõdurit viisid läbi märtrioperatsioonid uskmatute urus Sayyida Zeinabi piirkonnas, tappes ligi 50 ja vigastades umbes 120 inimest,“ teatas Islamiriik.

ÜRO Süüria eriesindaja Staffan de Mistura on kutsunud Süüria režiimi ja opositsiooni delegatsioonid Genfi rahuläbirääkimistele.

Kuigi opositsioon nõustus pärast mitmepäevaseid viivitusi Genfi sõitma, on nad seni keeldunud valitsusega vahendajate kaudu läbirääkimistesse asumast.

Opositsioon nõuab, et kõigepealt täidetaks ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonid, milles nõutakse piiramiste lõpetamist ja tsiviilelanikkonna kaitsmist.

Damaskuse delegatsiooni pealäbirääkija, Süüria esindaja ÜRO-s Bashar al-Jaafari süüdistas opositsiooni läbirääkimiste mitte tõsiselt võtmises.