Umbes 40 jalga (ligi 13 meetrit) lai ning 25-30 jalga (8-10 meetrit) sügav lõhe tekkis muuseumi ühe osa alla kohaliku aja järgi kolmapäeva öösel enne koidikut, teatas muuseumi direktor Wendell Strode CNNile.

Kollases koonusekujulises muuseumiosas, mille alla avavus tekkis, oli parajasti väljapanek eraisikutelt laenuks saadud ning näitustel ja ajakirjades kuulsust kogunud Corvette`idest.

Kaheksast alla kukkunud Corvette`ist kuus olid muuseumile annetatud entusiastide poolt ning kaks kuulus autofirmale General Motors (GM).

Lõhesse kukkunud autode seas olid muuseas ka järgmised mudelid: 1993. aasta ZR-1 Spyder ja 2009. aasta ZR-1 "Blue Devil", 1962. aasta Black Corvette, 1984. aasta PPG Pace Car, 1993. aasta Ruby Red 40th Anniversary Corvette ja 2001. aasta Mallett Hammer Z06 Corvette.

Muuseumi direktor ei osanud tekkinud kahju hinnata, kui ütles, et kahju on "oluline". Direktor lisas, et kohalik insener on sündmuskohal olukorda hindamas.

Kentucky`s asuv Corvette`i muuseum on loodud Ameerika autotootja General Motorsi toodetava Chevrolet Corvette`i mudeli austuseks. See asub kohe GM-i tehasest kohe üle tänava.

Ameerikas on taoliste lõhede (sinkhole - inglise k.) tekkimine suhteliselt tavaline. Näiteks tekkis sarnane avavus mullu augustis Floridas asuva Disney teemapargi alla. Samuti tekkis lõhe ka mullu veebruaris Floridas elava mehe vannitoa alla ning toona lõppes juhtum mehele fataalselt ning ta hukkus.

Sellised lõhed tekivad CNNi teatel tavaliselt happelise vihmavee tõttu, mis vähendab pinnase all olevat lubjakivi jättes sinna tühimiku, mis raskuse all kokku vajub. Sellised vajumised ei ole aga tavaliselt ohtlikud, kuid võivad kokkusattumuste tagajärjel muutuda siiski fataalseteks.