Torm, milles tuule kiirus ulatus 53 meetrini sekundis, pühkis üle Saksamaa läänest itta. Kahjud ulatuvad miljonitesse. Torm kahjustas maju ja kiskus maha elektriliine. Paljudes kohtades jäi seisma rongiliiklus ning Deutsche Bahn korraldas mitmetes linnades teele jäänud reisijatele ööbimisvõimalusi, kirjutab Bild.

Deutsche Bahni teatel on hilinemisi ette näha ka kolmapäeval.

Tüüringi liidumaal Weimaris jäid ümber kukkunud puu alla ema ja kaks tütart. Üks tüdruk sai raskelt viga, tema õde ja ema kergemalt.

Saksimaa-Anhaltis Groß Santerslebenis hukkus 62-aastane mees oma koduukse all ümber kukkunud betoonmüüri all.

Reinimaa-Pfalzis Montabauri lähedal kukkus puu peale teehooldustööliste autole, milles hukkusid kaks inimest vanuses 21 ja 23 aastat.

Baieris Dietramszelli ja Lindeni vahel hukkus naisautojuht, kellele samuti puu peale kukkus.

Samuti Baieris Garmisch-Partenkircheni lähedal tabas kukkuv puu ka kaht kajakisõitjat vanuses 19 ja 49 aastat. Üks mees sai raskelt viga.

Põhja-Reini-Vestfaalis Hageni lähedal kiskus torm lahti Lennetali silla remonditellingud. Kaks töölist kukkus 20 meetri kõrguselt ja sai raskelt viga.

Berliini tuletõrje viidi häireolukorda. Vähemalt kaks inimest sai vigastada.

Austrias Mauthausenis sai mees surma, kui püüdis tormi ajal oma terrassi katust kindlustada. Ta kukkus redelilt ja sai surmava peavigastuse.

Šveitsis hukkus 75-aastane autojuht. Politsei teatel sõitis ta maanteel Saksamaa piiri ääres, kui puu ta auto lömastas.

Alam-Saksimaal, Põhja-Reini-Vestfaalis, Mecklenburg-Vorpommernis, Brandenburgis ja Berliinis seisis regionaalne rongiliiklus alates hommikust osaliselt täielikult. Baieris peatus pärastlõunal pikamaa rongiliiklus. Mujal sõitsid rongis tugevalt aeglustatud tempos.

Tormikahjud raudteel, eelkõige kontaktliinide osas, on nii ulatuslikud ja põhjalikud, et parandusrööd võivad võtta mitu päeva, teatas Deutsche Bahn.

Münchenis tühjendati pearaudteejaam, sest katuseaken ähvardas sisse kukkuda. Peahall avati siiski alates kella 21-st uuesti.

Hamburgi ja Berliini vahel jäi seisma ICE kiirrong. Raudtee oli mõlemas suunas blokeeritud.

Ülem-Frangimaal Pegnitzis sõitis regionaalekspress 140 reisijaga raudteel lebanud puutüve otsa. Vedurijuht ja üks teine raudteetöötaja said kergelt viga.

Osnabrücki lähedal kukkus mitu puud rongi peale, milles oli 350 reisijat, mille järel rong seisma jäi.

Maanteedel ja kiirteedel blokeerisid liiklust ümber läinud veokid ja treilerid. Häireid oli Ida-Friisi saarte parvlaevaliikluses. Cuxhaveni ja Helgolandi saare vaheline parvlaevaliiklus katkes täielikult.

Probleemidest teatas ka Saksamaa suurim lennujaam Frankfurdis. Üle 180 stardi ja maandumise tühistati. Probleeme on oodata ka kolmapäeval. Hamburgis mõjutas ilm 63 lendu.

Kümned tuhanded majapidamised Baieris jäid elektrita. Ka Saksimaal oli vooluta 15 000 klienti.

Tegemist oli ühe viimaste aastate tugevama tormiga Saksamaal, teatas Saksa ilmateenistuse meteoroloog Lars Kirchhübel. Kõige tugevam oli torm Saksamaa kõrgeimal mäetipul, 2962-meetrisel Zugspitzel Alpides, kus puhanguti ulatus tuule kiirus 53 meetrini sekundis.

Torm liigub Saksamaalt kirdesse Balti riikide suunas.

Hea lugeja, kui viibid praegu Saksamaal, siis saada pilte ja infot tormikahjude kohta aadressile rahvahaal@delfi.ee !