"Relvastatud mehed lapilistes kaitsevärvi rõivastes hõivasid Slovjanski miilitsahoone. Vastusamm saab olema eriti karm, kuna meeleavaldajad ja terroristid on kaks eri asja," ütles Ukraina siseminister Arsen Avakov.

Kohaliku miilitsa andmeil ei esitanud Slovjanskis miilitsa jaoskonda tunginud mehed mingeid nõudmisi, aga ei öelnud ka, kellega on tegu. Avakovi sõnul tungis hoonesse vähemalt 15 meest. Ta lisas, et kohale on saadetud eriüksused. "Need, kes tahavad astuda dialoogi, need saavad dialoogi ja otsida lahendusi. Need, kes haaravad relvad, panevad hoonetele tule otsa, tulistavad inimeste suunas, terroriseerivad inimesi kaigaste ja maskidega - nendega suheldakse vastavalt nende tegudele."

Miilitsaesindajate sõnul tulistasid hoonesse tunginud mehed enne jaoskonda tungimist õhku.

Avakovi sõnul üritas teine jõuk, kes samuti oli riietatud lapilistesse maastikurõivastesse, tungida Donetski prokuratuurihoonesse, ent nende plaan nurjus.

Donetskisse saabus kohale märuliüksus, kellel AFP andmeil olid rõivaste küljes musta-oranžitriibulised Georgi lindid.  Pärast hoone enda valdusse võtmist astus Donetski miilitsaülem tagasi ning miilitsa peakorteri katusele tõmmati Ukraina lipu asemele separatistide lipp.

Ukraina president Oleksandr Turtšõnov tegi seejärel avalduse, öeldes, et Ukraina julgeolekuteenistuse SBU Donetski piirkonna juht on vallandatud.

Slovjanskis on miilitsajaoskonna ümber piiranud ja barrikadeerinud maskides ja lapilistes maastikuvormides mehed. Relvastatud mehed ajasid lääneriikide ajakirjanikud eemale ning lasid hoone lähedale üksnes venekeelse meedia esindajad.

Slovjanski linnapea aga teatas venekeelses telekanalis, et linn toetab valitsushoonete vallutajaid.

Venemeelsed hõivasid täna Slovjanskis ka julgeolekuteenistuse (SBU) kohaliku esinduse. Hõivajad nimetavad end "Donetski vabariigi initsiatiivgrupiks".

Siseministeeriumi teatel on separatistid hakanud relvi kohal viibivatele meeleavaldajatele jagama.

Pealtnägijate sõnul on venemeelsed püstitanud Slovjanski piirile kontrollpostid, kus kontrollitakse linna sisenevat ja sealt väljuvat transporti. Mitu isikut on kontrollpunktis relvastatud automaatidega, ülejäänud püstolitega.

Ühe väljaande teatel on laigulisi mundreid kandvad isikud kindlustanud kontrollpunkti rehvidega ning ei lase militsionääre vedaval bussil linna sõita.

Meedias märgitakse, et nende isikute mundrid ja relvad sarnanevad väga nende "roheliste mehikeste" omaga, kes olid Vene vägede sissetungi ajal Krimmis.

Slovjansk asub umbes 150 kilomeetri kaugusel Ukraina - Venemaa piirist.

Relvastatud isikud hõivasid täna miilitsajaoskonna veel ühes Donetski oblasti linnas, Krasnõi Limanis, teatasid pealtnägijad. Nende sõnul tungis paarkümmend relvastatud meest linna miilitsajaoskonda, mille olid Afganistani sõjaveteranide organisatsiooni liikmed ja kasakad eelnevalt ümber piiranud.

Mõnede allikate sõnul aga on militsionäärid hoonesse varjunud ning kedagi sisse ei lasta.

Separatistid on Slovjanskis enda valdusesse saanud ka linnavalitsuse hoone.Ukraina president Turtšõnov kutsus seoses Donetski oblasti sündmustega täna õhtul kokku rahvusliku julgeoleku ja kaitse nõukogu.

Donetski oblastis Kramatorski linnas on militsionäärid pannud endale rinda Georgi lindid ning kaitsevad linna administratsiooni hoonet, aga nende kõrval seisavad venemeelsed separatistid. Georgi linte on nähtud ka Krasnõi Limani linna militsionääridel, vahendab ERR Uudised..

Miilitsajaoskonna oma valdusse võtnud mehed said enda kätte ka hoones olnud sajad käsirelvad ja automaadid. Ka selle hoone vallutajad kandsid Georgi linte.