Umbes 300 sisserändajat liikus mööda kiirteed. Hiljem nõustus osa neist sellega, et nad viiakse bussidega vastuvõtukeskusesse, vahendab BBC News.

Ungari kaitseminister Csaba Hende astus esmaspäeval tagasi väidetavalt probleemide tõttu piiritara ehitamisel, mis peaks migrandid Ungarist väljas hoidma.

Röszkes tekkisid kähmlused kui mõned põgenikud, kes olid sealsest laagrist välja murdnud, püüdsid ka politseinikest mööda saada. Politseinikke loobiti kividega ja viimased vastasid pipragaasiga.

Umbes 300 põgenikul õnnestus joosta lähedalasuvale kiirteele, kus nad skandeerisid „Germany, Germany“ („Saksamaa, Saksamaa“). Kui saabus pimedus kõndisid nad politseieskordi saatel 170 kilomeetri kaugusel asuva Budapesti poole.

Kuigi Ungari on eraldanud 175-kilomeetrise piiritara ehitamiseks Serbia piirile 73 miljonit dollarit, ei ole ressursse eraldatud humanitaarinfrastruktuurile migrantide kogumiskohas Röszke lähedasel maisipõllul.

Seal on vaid neli tualetti ning raskusi on inimeste toitlustamise ja soojas hoidmisega, samas kui välistemperatuur langes viie kraadini.

Busside puudus, mis viiks nad kahe kilomeetri kaugusel asuvasse uude registreerimiskeskusesse, ning tõlkide puudus, kes seletaksid, mis toimub, viis esmaspäeva õhtul põllult väljamurdmise ja uue marsini mööda kiirteed M5 Budapesti suunas.

Jaga
Kommentaarid