Prantsuse farmerid, kes ei ole rahul valitsuse 24-punktilise plaaniga, mille eesmärk on nad pankrotist päästa, otsustasid neljapäeval meeleavaldusi jätkata, vahendab The Local.

Samuti hoiatati, et uued aktsioonid leiavad aset 2-3 päeva jooksul protestiks toodangu madalate hindade vastu.

Kuigi teetõkked eemaldati Normandias asuva Caeni linna ümbert, mis oli protestiliikumise algne keskus, levis see nüüd üle riigi ning neljapäeva hommikul blokeeriti teed Lyoni ümber.

Teetõkked on teadetekohaselt ka riigi keskosas Clermont-Ferrand'i linna ümber ning hoiatati aktsioonide eest mõnedes Burgundia osades ja teistes regioonides.

Prantsusmaa president François Hollande pidi neljapäeva hommikul külastama Burgundias asuvat Dijoni linna ja kohtuma põllumajandustööstuse esindajatega.

Muutuvate toitumisharjumuste – Prantsuse tarbijad söövad vähem liha – ja välismaalt pärit konkurentsi kombinatsiooni tõttu on langenud sealiha, loomaliha ja piima hinnad.

Põllumehed süüdistavad hindade madalal hoidmises suuri poekette, vahendajaid ja toiduainetetööstust.

Jaemüüjad ja toiduainetetööstuse juhid lubasid eelmisel kuul pärast farmeritega kohtumist liha ja piima hindu tõsta, kuid farmerite sõnul pole hindade tõus poelettidel veel nendeni jõudnud.

Prantsusmaa põllumajandusminister Stéphane Le Foll on öelnud, et umbes kümme protsenti farmidest on pankroti äärel ning nende võlad kokku on umbes miljard eurot.

„Viha ei anna luba kõigeks; ma loodan, et barrikaadid eemaldatakse. Nad ei saa karistada neid, kes tahavad puhkusele sõita,“ ütles Prantsusmaa peaminister Manuel Valls.