„Umbes kell 18.45 toimus Peterburis ühe kaubanduskeskuse ruumides kindlaks tegemata lõhkeseadeldise plahvatus, mille kurjategija oli paigutanud hoiuruumi. Plahvatuse tagajärjel sai kannatada kümme inimest. Kahjustada said poe ruumid,” öeldakse teates RIA Novosti vahendusel.

Esialgsetel andmetel tekitas plahvatuse kahjustavate elementidega täidetud seadeldis, mille võimsus vastas 200 grammile trotüülile. Uurimiskomitee oletab, et pomm plahvatas hoiuruumis.

Vaatamata sellele, et plahvatus kvalifitseeriti esialgselt mõrvakatseks, uuritakse kõiki võimalikke versioone. Alustatud on kriminaaljuurdlust.

Ettevõte X5 Retail Group, mis haldab kaubanduskette Pjaterotška, Perekrestok ja Karussel, tugevdab kontrolli kahtlaste esemete üle poodides, sealjuures nende üle, mis jäetakse hoiuruumidesse.

Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko andis käsu osutada operatiivselt abi kõigile kannatanutele.

Peterburi uudisteportaal Fontanka teatab, et pool tundi enne plahvatust peatus Kalinini väljakul marsruuttakso, mis tuli Tšornaja Retška metroojaama poolt. Sellest väljus brünett mitteslaavi välimusega mees rohelise jope ja kapuutsiga. Tal oli kaasas beež seljakott. Sisenedes Perekrestoki kaubanduskeskusesse möödus mees valvekaamerast, jättis maha seljakoti, sisenes müügisaali ja uuris poolteist minutit kaupu.

Mees väljus ilma seljakotita, ületas Kalinini väljaku ja kadus rahvahulka.