Juhtum leidis teadete kohaselt aset maa-aluses ühenduskäigus sadamavalitsuse bussiterminalis (Port Authority Bus Terminal) 42. tänava ja 8. avenüü ristmikul Manhattanil hommikuse tipptunni ajal.

CNN teatas viitega päästeteenistusele, et vigastatuid on neli, kellest üks on kahtlustatav.

AP kinnitusel oli kahtlustatava keha külge seotud torupomm, mis plahvatas, vigastades kahtlustatavat ja juhuslikke juuresviibijaid. Linnapea Bill de Blasio kinnitas meediale, et tegu oli kavandatud terroriaktiga, mis õnneks ei põhjustanud plaanitud kahju. Politsei teatel on kahtlustatav 27-aastane.

Sotsiaalmeedias liigub foto, millel on väidetavalt torupommi kandnud mees pärast plahvatust haavatuna pikali maas. Ametlikku kinnitust fotole ei ole.

Õiguskaitseorganid teatasid NBC-ga seotud kanalile, et kahtlusalune sisenes Port Authority terminali seadeldisega, mis hakkas enneaegselt tööle ja ta vahistati.

New York Times teatab, et maa all olnud inimesed alustasid põgenemist pärast valju summutatud heli, mida oli kuulda Port Authority metroojaamast.

Kahtlustatavana on kinnipeetud Bangladeshi päritolu 27-aastane Akayed Ullah, kes sai samuti vigastada. Ullah on endine taksojuht, kes elas Brooklynis.

Ullah kandis oma kehal improviseeritud madalatehnoloogilist lõhkeseadeldist, mille mees oli esialgsetel andmetel valmistanud oma töökohas, kuid pole veel selge, kus ta täpsemalt viimati töötas.

Pole veel selge, kas Ullah oli seotud mõne terrorirühmitusega.

Ullah on hetkel Bellevue haiglas, kus ravitakse tema plahvatusest saadud põletushaavi kõhul ja kätel. Teised ohvrid said kergemaid vigastusi.

Port Authority on USA suurim bussiterminal, mis teenindab igal aastal enam kui 65 miljonit inimest.