Rootsis kaks inimest tapnud ja kaht inimest haavanud 21-aastane noormees suri saadud vigastustesse, ütlesid Rootsi ametivõimud pressikonverentsil.

Politsei tulistas mõõgaga vehkinud meest rindu, kui too lähenes politseinikele. Mees viidi haiglasse ja teda opereeriti, ent ta suri.

Kronani kooli tunginud 21-aastane Trollhättanist pärit noormees tappis ühe koolitöötaja ja 17-aastase õpilase, veel kahe haavata saanud inimese vigastused on rasked. Ründaja motiivid kohta täpset infot pole.

Täna pärastlõunal toimunud pressikonverentsil avalikustas politsei rünnaku üksikasju.

Musta riietatud maski mees tuli Kronani kooli ning kohtas koolihoovis üht õpetajat. Mees pussitas õpetajat ning sisenes koolimajja. Koolis kohtas ta teist koolitöötajat ning pussitas teda nii rängalt, et õpetaja suri sealsamas.

Politsei andmeil koputas ründaja kahe klassi uksele. Kui õpilased avasid ukse, ründas mees neid.

Mõõgamehe mask kukkus ühel hetkel näo eest ära ning seetõttu arvas politsei ekslikult, et ründajaid oli kaks.

Koolis valitses rünnaku järel suur segadus. „Meil on terve hulk vigastatuid,“ rääkis kohaliku politsei esindaja Stefan Gustafsson uudisteagentuur TT-le, vahendab The Local.

„Ründaja kandis kooli sisenedes maski ja oli relvastatud noa või mõõgaga,“ lisas Gustafsson.

Esialgu teatati, et ründaja lasti politsei poolt maha, hiljem öeldi, et 21-aastane kohalik noormees viibib tõsiste vigastustega haiglas.„Rünnakus kahtlustatav on kuulihaavadega haiglas ja teda ravitakse. Ta on tõsiselt vigastatud ning käimas on operatsioon,“ kinnitas kohaliku haigla esindaja Niklas Claesson.

Esialgsetel andmetel said ründe käigus viga neli last ja üks täiskasvanu, vahendab dn.se.

Kohaliku haigla teatel ei õnnestunud neil ühe rünnakus kannatada saanud inimese elu päästa ja ta suri. Tegu oli 20-aastase koolitöötajaga, kes suri sündmuspaigas. Hiljem tuli teade veel teisest ohvrist - arstidel ei õnnestunud päästa haiglasse viidud 17-aastase poisi elu.

Kohapeal viibivad ajakirjanikud teatasid „täielikust kaosest“ koolis, mille keskel on näha kontrollimatult nutvaid õpilasi.

Meedia teatel jõudis väljakutse politseisse kell 10.10 Rootsi aja järgi.

Üks kooli õpilastest kirjeldas The Localile hetke, kui rünnak algas.

„Olin klassis, kui ühe klassikaaslase õde helistas ja teatas, et koolis on mõrvar. Seega panime klassi ukse lukku, kuid meie õpetaja oli väljas koridoris.“

„Tahtsime teda hoiatada, seega läksid mõned välja ja siis ma nägin mõrvarit. Ta kandis maski ja mõõka. Meie õpetaja sai pussitada.“

„Mõrvar hakkas mind taga ajama, ma jooksin teise klassiruumi. Kui ma poleks jooksnud, siis oleks mind tapetud. Mul oli tõeline hirm. Kõik on seal hirmunud“

Rünnaku alla sattunud põhikoolis õpib ligikaudu 400 õpilast.

Trollhättan asub Lääne-Rootsis, umbes 75 kilomeetri kaugusel Göteburgist.