Meeleavaldus 600 000 elanikuga kesklääne linnas sai alguse laupäeva õhtul pärast seda, kui kaks politseinikku peatasid kinni sõiduauto kahe varasemates kuritegudes kahtlustatavaga, kes üritasid seejärel sündmuspaigalt jalgsi põgeneda, kirjutab The Observer.

Ühel meestest oli põgenedes kaasas poolautomaatrelv. Mõlemad eirasid peatumismärguannet, misjärel politsei avas tule, haavates 23-aastast kohalikku mustanahalist noormeest, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal, teatas kohalik politsei.

Rahumeelse meeleavaldusena alanud protestiüritus politseivägivalla vastu sai aga õige pea koleda järje, kui protestirongkäigu järel hakati politseinike loopima kivide ja süütepudelitega ning süüdati põlema tankla ning veel mitu hoonet. Kuna tänavatel oli kuulda ägedat tulistamist, ei olnud ka päästeametil võimalik turvakaalutlustel piirkonda siseneda, et asuda tulekahjusid kustutama.

Reede ja laupäeva öösel hukkus linnas toimunud üheksas tulistamises viis inimest. Laupäeval toimetati haiglasse ka üks politseinik, kui tema sõiduauto aknasse lendas märatseja telliskivi.