Kohaliku meedia väitel puhkes põleng ja seejärel mäss ühe põgenemiskatse järel. Vangid olid süüdanud vangla osa, mis ühendas kahte vangla osakonda. Nuevo Leoni osariigis avalikku korda tagava organisatsiooni pressiesindaja Antonio Arguello sõnul puhkes mäss umbes südaöö paiku.

"Valvurid moodustasid kordoni ja keegi ei põgenenud. Asi sai lahendatud kella 01.30-ks," rääkis Arguello ja lisas, et hukkunute arvu pole võimalik veel täpselt öelda.

Kohalik telekanal Televisa rääkis alguses 30 hukkunust, samal ajal kui teine kanal Milenio kinnitas, et hukkunud vange ja valvureid on kokku vähemalt 50.

Hiljem kinnitas Nuevo Leoni kuberner Jaime Rodriguez CNN-ile, et hukkunuid on vähemalt 52. Samuti on viga saanud 12 inimest, kellest viis on kriitilises seisus.

Märulipolitsei ja kiirabiautod kiirustasid lisajõududega Topo Chico vanglasse, kuid vangide vihased sugulased pildusid asutuse värava taga kive ja muid esemesi ning üritasid sisse murda, vahendab kohalik meedia.

Lähedaste sõnul ei kavatse nad vangla juurest enne lahkuda, kui on saanud vastuseid. Lähedased on nördinud, et räägitakse mitmekümnest hukkunust, aga keegi konkreetselt midagi ei ütle.