Mitu verist intsidenti leidsid aset Eesti aja järgi kella 7-14 ajal, kui sõjavägi asus väevõimuga tühjendama mitut vabariikliku kaardiväe peahoone lähedal asuvat protestilaagrit, kus avaldati meelt president Morsi tagandamise vastu, vahendas portaal
English.

Rahutu on ka väljaspool Kairot ja verevalamine jätkub, täpset ohvrite arvu on hetkel võimatu kinnitada, sellegipoolest CNNi andmetel oli Eesti aja järgi kella 24 seisuga hukkunud vähemalt 278 inimest.

Moslemivennaskonna andmetel on kolmapäeval hukkunud aga juba rohkem kui 2600 inimest ja vigastada saanud rohkem kui 10 000 meeleavaldajat.

Hukkus ka Briti telekanali Sky News 62-aastane operaator Mick Deane, keda väidetavalt sõjaväelaste poolt surmavalt pähe tulistati.

Sõjavägi ründas hommikul kahte protestilaagrit soomukite ja buldooserite toel ning lasi meeleavaldajate suunas pisargaasi, mõlemast laagrist oli kuulda ka ohtralt tulistamist.

Siseministeeriumi sõnul on kasutusel aga ainult pisargaas ja süüdi meeleavaldajad, kes politseinikud tulistavad ja häirivad. Samuti öeldi ministeeriumist, et sõjavägi laagrite laialiajamisest osa ei võta ja üksnes turvab piirkondi. Inimõigusorganisatsioonide andmetel kasutati aga meeleavaldajate vastu lahinglaskemoona.

Valitsus on rongiühenduse Kairoga peatanud, siseministri sõnul üritatakse sellega tõkestada meeleavalduste levikut. Alates kolmapäevast kehtib päikeseloojangust päikesetõusuni Kairos ja mitmes teises provintsis liikumiskeeld, samuti on kuuks ajaks välja kuulutatud eriolukord.