Esmalt külastasime García linnaosas asuvat valimisjaoskonda, kus hääletajad toetavad tavaliselt ülekaalukalt iseseisvuslasi.

Esimene proua, kellega jutule saime, kinnitas, et plaanib valida Vabariiklike Vasakpoolsete (ERC) poolt, kuna tahab anda hääle oma kodumaa poolt ja kunagise diktaatori Franco pärandi vastu.

Abielupaar Montse ja Joseph hääletavad teise suurema iseseisvuslaste erakonna ehk Kataloonia Euroopa Demokraatliku Partei (PDeCAT) poolt. "Carles Puigdemont on Kataloonia tegelik president ja me kinnitasime uuesti talle varem antud häält," ütles Montse. "Küsimus on selles, kas olla koloniseerimise poolt või vastu," lisas Joseph. "Katalaanid on väga tõsised tööinimesed, aga kogu meie raha läheb teistesse Hispaania regioonidesse," kurtis Montse. Josephi meelest on aga veel olulisem katalaani keele ja kultuuri kaitse.

ERC valija Anou jaoks on vangisistuva asepresidendi Oriol Junquerase poolt hääletamine väärikuse küsimus. "Tahan iseseisvust, mitte Franco võimu ja Hispaania korruptsiooni," ütles ta. "Mul on olnud sõpru, kes hääletavad [iseseisvusvastase] Ciudadanose poolt, aga kardan, et enam nad mu sõbrad ei ole." Hallipäine Cristóbal lisas, et hääletab iseseisvuslaste poolt ja Hispaania peaministri Rajoy vastu.

ERC valija Diana kinnitas, et aktsepteerib ka teistsuguseid vaateid, kuid millega ta leppida ei saa, on iseseisvusreferendumi aegne politseivägivald.

Pisut põhja poole Güelli pargi poole jalutades leiame ka piirkonna, kus leidub rohkem iseseisvusvastaseid valijaid. "Toetan Hispaania ühtsust, Kataloonia on Hispaania osa," ütles naine, kes oma nime ja erakondlikku eelistust avaldada ei soovinud. "Aga mul on endiselt palju sõpru, kes arvavad teisiti."

Iseseisvusvastaste sotsialistide valija Marta usub, et sotside mõõdukam lähenemine tuleks Kataloonia poliitikale kasuks. "Praegu on tundlik ja emotsionaalne aeg," ütleb ta. "Eriti iseseisvuslased kaitsevad oma vaateid väga emotsionaalselt. Aga inimeste igapäevases suhetes on kõik hästi."