Intsident leidis aset eile kella 21 paiku Eesti aja järgi South Waterman'i tänava hoolekandekeskuses. Raskelt relvastatud ja kuuliveste kandnud tulistajad põgenesid sündmuskohalt ja tabati neli tundi hiljem.

CNNi teatel on kaks kahtlusalust tapetud. Politsei peab üheks kahtlusaluseks maakonna tervishoiu osakonna inspektorit Syed Farooki, kes lahkus Inlandi regionaalsest meditsiini- ja tervisekeskusest vahetult enne tulistamist.

Linnaelanikel paluti tulistamise järel püsida siseruumides. Kohapeal oli FBI.

Politsei pressiesindaja sõnul sai tulistamises vigastada 17 inimest.

Politseiülem Jarrod Burguan ütles, et tulistajad kõndisid keskuse kohtumisruumi, hakkasid tulistama ja põgenesid kiiresti tumeda maasturiga. Hiljem sai politsei vihje ja suundus ühe elumaja juurde, kust kahtlusalused taas maasturiga põgenesid. Burguani sõnul järgnes tagaajamine ja tulevahetus.

"Üks mees ja üks naine tapeti," ütles Burguan. Tema sõnul oli paar sõjaväestiilis riietuses ning relvastatud automaatide ja käsirelvadega. Üks politseinik sai tulevahetuses haavata, kuid tema vigastused ei ole eluohtlikud.

Hoone läbi otsinud politseinikud leidsid ka lõhkekeha, mis ei olnud plahvatanud. Rünnaku motiiv pole teada.

Föderaalvõimud ei välista ühe allika sõnul terrorismiversiooni suuresti rünnaku detailse planeerituse tõttu. Harvaesinev on ka naise osalemine sellises rünnakus.


Hea lugeja USAs Californias, jaga meiega infot toimuva kohta aadressil rahvahaal@delfi.ee