Andrei Karlovit rünnati hetkel, mil ta avas Cagdas Sanat Merkezi moodsa kunsti muuseumis Venemaast kõnelevat fotonäitust, vahendavad välisagentuurid.

Pealtnägijate sõnul kandis Karlovit rünnanud mees ülikonda ja lipsu ning karjus püstoliga vehkides: "Ärge unustage Aleppot, ärge unustage Süüriat!" ning "Allah Akbar!"

Ründaja tulistas Karlovi pihta vähemalt kaks lasku, viimase neist lähedalt. Lisaks purustas mees mõned näitusel rippunud pildid. Raskelt haavata saanud saadik toimetati haiglasse, kus ta suri. Esialgsetel andmetel sai rünnakus viga veel vähemalt kolm inimest.

Pärast saadiku tulistamist ronis püssimees sama hoone teisele korrusele ning pidas Türgi politseijõududega veerandtunnise tulevahetuse, kuni ta võimude teatel "neutraliseeriti". Türgi siseminister teatas, et ründajaks osutus 22-aastane Türgi politsei eriüksuslane Mevlut Mert Altintas.

RIA Novosti teatel on Venemaa presidenti Vladimir Putinit suursaadiku ründamisest teavitatud ning ta kavatseb tekkinud olukorda arutada välisministeeriumi ja eriteenistusega.

Venemaa välisministeeriumi kinnitusel käsitleb Venemaa juhtunut kui terroriakti ning riikide vahelised suhted intsidendi tõttu ei kannata.

62aastane Andrei Karlov oli staažikas diplomaat, kes muuhulgas oli 1980. aastatel Nõukogude Liidu suursaadik Põhja-Koreas. Türgi suursaadikuks sai Karlov 2013. aasta juulis.