AFP teatab, et kolmapäeval paisati Prantsusmaal müüki Charlie Hebdo eriväljaande miljoniline tiraaž. Esikaanel on jumalat esitav habemega mees Kalašnikovi automaadiga ja selle juures tekst: „Aasta hiljem: mõrvar on ikka jooksus.“

Vatikani ajaleht Osservatore Romano teatas, et selline suhtumine religiooni ei ole uus, ning rõhutas, et usutegelased on jumala nimel toime pandava vägivalla korduvalt hukka mõistnud.

„Kompromissitu ilmalikkuse petliku lipu taga unustab nädalaleht taas kord, mida kõigi usundite religioossed juhid pidevalt kordavad, et tõrjuda vägivalda religiooni nimel – jumala kasutamine vihkamise õigustamiseks on tõeline jumalateotamine, nagu paavst Franciscus on mitu korda öelnud,“ kirjutas Osservatore Romano. „Charlie Hebdo valikus on kurb paradoks maailma kohta, mis on üha rohkem tundlik poliitilise korrektsuse suhtes, peaaegu naeruväärsuseni, ometi ei taha aga tunnistada ega austada usklike usku jumalasse, sõltumata religioonist.“

Charlie Hebdo erinumbriga tähistatakse aasta möödumist päevast, kui vennad Chérif ja Saïd Kouachi tungisid lehe toimetusse Pariisi idaosas ja tapsid 12 inimest, sealhulgas kaheksa lehe töötajat.

Prantsusmaa president François Hollande avas teisipäeval hukkunute mälestustahvli, millega kaasnes järjekordne skandaal.

Nimelt oli ühe tapetu, Georges Wolinski nimi tahvlil kirjutatud kujul „Georges Wolinsky“, mis ajas raevu viimase lese.

„Täna hommikul, kui ma nägin seda igrekit, ma võin öelda, et olin maruvihane,“ ütles Maryse Wolinski Prantsuse televisioonile.

Naine teatas, et osutas seda kohe Pariisi linnapeale Anne Hidalgole, kes koos presidendiga mälestustahvli avas, ning talle kinnitati, et viga parandatakse.