„Me ei anna järele ei hirmule ega vihkamisele,“ ütles Hollande Pariisi kesklinna Invalides’i hoonetekompleksi sisehoovis toimunud tseremoonial, millest võttis osa umbes 2000 aukandjat ja vägivallas viga saanut, vahendab AFP.

„Teile kõigile vannun ma pühalikult, et Prantsusmaa teeb kõik need kuriteod toime pannud fanaatikute armee hävitamiseks,“ ütles Hollande.

Tseremoonia algas presidendi saabumisega rahvushümni helide saatel.

13. novembri rünnakutes hukkunud 130 inimese fotosid näidati mustal taustal ning lauljad esitasid Belgia laulukirjutaja Jacques Breli klassikalise ballaadi „Quand on n’a que l’amour“ („Kui meil pole midagi muud peale armastuse“).

Hollande ütles, et 130 saatust on röövitud, 130 naeru, mida enam kunagi kuulda ei ole. Ta lisas, et need inimesed olid pärit enam kui 50 kohast Prantsusmaal ja 17 riigist.

Hollande’i sõnul olid enamik ohvreid alla 35 aasta vanad, mis rõhutab seda, et rünnakute sihtmärgiks olid populaarsed ööelupiirkonnad Pariisis, sealhulgas baarid, restoranid ja kontserdipaik.

„Nad tapeti sellepärast, et nad esindasid elu, nad tapeti sellepärast, et nad esindasid Prantsusmaad, nad tapeti sellepärast, et nad esidasid vabadust,“ ütles Hollande.

Hollande’i sõnul tegutsesid ründajad hullumeelse eesmärgi nimel ja reetsid jumala.