Dessantlaeva-kopterikandja Mistrali ümber toimuvale, kahe riigi majanduslepetele ja „Venemaa aasta Prantsusmaal“ avamisele lisaks leidis rahvusvahelises meedias kajastamist ka Prantsuse riigipea Nicolas Sarkozy abikaasa Carla vastuvõtul kantud kleit.

2. märtsi õhtul andsid Sarkozyd presidendiresidentsis Élysée lossis Dmitri Medvedevi ja tema abikaasa Svetlana auks piduliku õhtusöögi, kuhu oli kutsutud ka üleslööduna kohalik beau-monde (koorekiht).

Endisest modellist esimene leedi Carla Bruni-Sarkozy ei lasknud käest võimalust näidata oma siredat figuuri – paraku oli see kord tema kleit veelgi originaalsem kui tavaliselt.

Carla valis oma tualetiks Roland Mouret’ smaragdrohelise pika liibuva kinnise kleidi. See kostüüm oli niivõrd liibuv, et rõhutas naise kõiki kehakumerusi ja selgelt oli näha, et Bruni oli rinnahoidja koju jätnud. Prantsuse presidendi näoilmest oli näha, et ta on igatepidi uhke oma abikaasa sihvakate kehavormide üle.

Üritusel tekkis teisigi piinlike olukordi. Kutsutud külaliste seas oli ka armastatud Prantsuse lembelaulik Mylène Farmer, kes jäi veidi hiljaks ja oleks punasest vaibast üles joostes peaaegu jalad murdnud. Otsustades piltnikke tervitada lehvitas lauljanna käega, kuid teda vedasid sealjuures kõrged kontsad alt – õnneks suutis ta tasakaalu säilitada.

Élysée lossi trepp on varemgi vempe visanud. Alles kaks nädalat tagasi sellel komistas ja kaotas kinga Ameerika Ühendriikide riigisekretär Hillary Rodham Clinton. Kõrval seisnud Sarkozyl õnnestus naispoliitik õigel hetkel kinni püüda.

Sarkozyd ja Medvedevid vastuvõtul