Kohaliku aja järgi kella 10.30 ajal oli Liège’i kesklinnas kuulda laske. Relvastatud mees avas tule kahe politseiniku pihta Café des Augustins’i kohviku juures. Ajalehe Le Soir teatel võttis mees rutiinse kontrolli käigus politseinikult relva ära ja avas siis tule. Seejärel lasi mees maha ja mööda sõitnud auto reisija, vahendab Het Laatste Nieuws.

Mees põgenes ja võttis ühe kooli naiskoristaja pantvangi. Kooli õpilased evakueeriti. Politsei teatel tulid kohale julgeolekujõud ja neutraliseerisid tulistaja.

"Toimepanija ründas politseinikke tagantpoolt ja võttis neilt relvad ära. Siis läks ta ühe auto juurde ja lasi maha 25-aastase meessoost reisija. Seejärel võttis ta ühe naise pantvangi ja ta tulistati surnuks," ütles prokurör Philippe Dulieu pressikonverentsil ja kinnitas, et alustati juurdlust terrorismikuriteo üle.

Ajalehe La Dernière Heure teatel karjus mees „Allahu akbar”.

Tulistaja näol on tegemist 36-aastase Benjamin Hermaniga, kes sai eile Lantini vanglast loa väljas käia. Ta ei ole tuntud seoses radikalismi ega terrorismiga, küll aga seoses narko- ja muu pisikuritegevusega. Allikate teatel radikaliseerus mees vanglas. Kaasvangid on teda kirjeldanud marginaalse ja äärmiselt vägivaldsena. Le Soiri teatel oli tal nuga ja ta võis seda kasutada politseinikult relva kätte saamiseks.

Kaks tapetud politseinikku olid teadete kohaselt kohaliku Liège'i politsei naispolitseinikud.

Mõnede Belgia meediaväljaannete teatel tappis Herman öösel Belgia Luxembourg'i provintsis Marche-en-Famenne'i omavalitsuses Onis püstoliga veel ühe inimese. Mitmete allikate teatel võis see mõrv olla seotud narkootikumidega.