Operatsioon toimus riigi idaosas Verviersis. Tunnistajate sõnul kuulsid mitme minuti vältel laske ning vähemalt kolme plahvatust, vahendab BBC. Sotsiaalmeedias teatasid inimesed, et kesklinnas on kohal palju politseipatrulle ning meeleolu on ärev.

Prantsuskeelse Lieges'i provintsi suruselt kolmandas linnas Verviersis elab umbes 56 000 inimest.

AFP andmeil oli operatsioon seotud džihaadi rühmitusega. Belgia meedia andmeil toimus operatsioon linna keskuses.

Belgia politsei on oma operatsiooniga ära hoidnud võimsa terrorirünnaku, teatas riigi prokuratuur. Politseioperatsioonis hukkus kaks ja peeti kinni üks inimene. Mehed olid avanud tule politsei vastu, politseinikud tulevahetuses viga ei saanud.

Politsei ja prokuratuuri pressikonverentsil selgus, et rünnakut plaqaninud terroristid olid naasnud Süüriast umbes nädal tagasi ning olid politsei jälgimise all.

Samal ajal otsib politsei läbi umbes kümmet aadressi kogu Belgias.

"Teada on, et tegu pole tõepoolest üksiku juhtumiga, vaid episoodiga Belgias läbiviidavast laiemast terrorivastasest operatsioonist. Täna õhtul toimusid läbiotsimised ka Brüsselis ja Molenbeekis," rääkis ERRi korrespondent Johannes Tralla.

Ühtlasi on Belgia julgeolekujõud kinni pidanud ühe relvakaubitsemises süüdistatava isiku Lõuna-Belgias, keda kahtlustatakse koostöös möödunud nädalal Pariisis koššerpoodi tunginud Amedy Coulibalyga. Süüdistuste järgi aitas kinnipeetud mees Amedy Coulibalyl soetada auto.

Politsei pidas Brüsseli ühes metroopeatuses kinni relvastatud mehe, kes karjus araabia- ja prantsusekeelseid religioosseid lauseid. "Brüsselis ja Belgias laiemalt on praegu üsna ärevad hetked," märkis Tralla.

CNNi allikatel on Belgia terrorismis kahtlustatavad tõenäoliselt seotud kurikuulsa ISISega, kel oli plaan korraldada Belgias mitu rünnakut.

Terrorirühmitusel pole arvatavasti otsest seost läinud nädalal Pariisis toimunud tapatalgutega. Möödunud nädalal sai Pariisis terrorirünnakutes surma paarkümmend inimest.