Alois Lissl liidumaa politseist ütles, et vahistatud 80-aastane mees elas Sankt Peter am Harti asulas. Teda kahtlustatakse oma tütarde kallal vägivallatsemises, hooletusse jätmises, nende piinamises, vägistamises ja teistes seksuaalkuritegudes, vahendab Associated Press.

Infoagentuuri Reuters teatel on 41 aastat intsesti harrastanud vanur aga veelgi eakam – 85-aastane.

Politsei sõnul süüdistavad mõlemad tütred, kes praeguseks 53- ja 45-aastased, teda järjepidevas aastast 1970 kuni maini 2011 kestnud vägistamises. Kodus ebainimlikes tingimustes kinnihoitud naiste sõnul ahistas isa ka nende ema, kes suri mõned aastad tagasi.

Mees hoidis oma tütreid kodus kitsikuses vangis ja keelas neil kontaktid välismaailmaga.

Lissli sõnul kuulatakse ta järgmise 48 tunni jooksul kohtuniku poolt üle, kes otsusab kas hooldekodus elav mees võtta vahi alla või mitte. Mees on süüdistused tagasi lükanud.

2400 elanikuga Sankt Peter am Hart asub 250 kilomeetri kaugusel Viinist Saksamaa piiri ääres.

Politsei pole juurdluse huvides tema, ega tütarde nimesid avalikustanud. Kas sellest ebanormaalsest suhtest ka lapsi sündis, pole praegu teada.

Juhtunu meenutab 2008. aastal Austria ühiskonda šokeerinud Josef Fritzli juhtumit. Vangistatud tütar jõudis oma isale seitse last sünnitada, enne kui 74-aastane Fritzl elukas ajaks kinni pandi.

Kumab läbi ka Austria koolitüdruku Natascha Kampuschi lugu, kel õnnestus oma vangistaja käest 2006. aastal põgeneda. Neiut hoiti kaheksa aastat keldris kinni, kus teda väärkoheldi. Vangistaja sooritas peale tüdruku põgenemist enesetapu.