Kolmapäeval oli üle osariigi ilma elektrita umbes 200 000 majapidamist, vahendab BBC News.

Austraalia ilmateenistus hoiatas jätkuva vihmasaju ja tugeva tuule eest, enne kui tingimused kolmapäeva jooksul paranevad.

Meteoroloogiabüroo teatas, et rannikul on endiselt iiliti võimalik tuule kiirus kuni 28 meetrit sekundis ning äikesetormid võivad tekitada mõnedes Sydney osades ja Illawarra piirkonnas üleujutusi.

„Me näeme jätkuvalt tuult, vihma, üleujutusi ning kuigi on endiselt ohtlik, on positiivne see, et toimub mõningane leevenemine. Aga meil on järgmise 48 tunni jooksul veel palju läbi elada,“ ütles Uus-Lõuna-Walesi peaminister Mike Baird kolmapäeval ABC Newsile.

Baird lisas, et kõige hullemini kahjustada saanud piirkonnad võidakse kuulutada katastroofipiirkondadeks.

Kohaliku meedia teatel on esimest korda viimase 36 tunni jooksul saanud õhku tõusta päästeteenistuse helikopterid, mis viivad kõige hullemini kannatada saanud piirkondadesse abi.

Üks elanik rääkis ABC Newsile, et vesi tõusid nii kiiresti, et ta oli sunnitud puu otsa ronima, et vesi teda koos majaga minema ei viiks.

Osariigi päästeteenistuse asejuht Steven Pearce ütles ABC Newsile, et pole kunagi näinud sellist tormi.

„Me pole kunagi näinud, et sellised tsüklonilised tuuled kestaksid järgemööda 24 tundi. See põhjustas suurema osa kahjust,“ ütles Pearce.

Kohalik meedia teatas Sydney lähistel avamerel 15-meetristest lainetest.

Liiklus Sydneys on endiselt häiritud, tugevad vihmasajud on linnas mõned maanteed üle ujutanud.

Mitmed raudteeliinid on suletud.

Mõned rahvusvahelised lennud suunati Sydney lennuväljalt mujale.